Hossu acuză Parlamentul că a transformat ANI în poliţie politică

F.A
Politică / 4 februarie 2010

Preşedintele Cartel Alfa susţine că nu va depune la Agenţia Naţională de Integritate declaraţia de avere şi de interese şi acuză Parlamentul că a transformat ANI într-o structură de poliţie politică, avertizând că va sesiza organismele internaţionale pentru "încălcarea gravă" a libertaţii sindicale, relatează NewsIn.

"Avem termen până la 15 februarie să depunem declaraţiile de avere şi de interese la ANI. Eu nu o să o depun declaraţiile şi aştept să vină DNA să mă pună sub acuzare pentru faptul că nu am depus declaraţia de avere. Amenda pentru nedepunerea declaraţiilor la Agenţia Naţională de Integritate până la termenul stabilit este cuprinsă între 100 şi 500 de lei şi eu sunt dispus să o plătesc", a declarat astăzi Bogdan Hossu.

Reprezentanţii Cartel Alfa protestează faţă de includerea, în textul Legii 144/2007 privind funcţionarea ANI, a unor prevederi prin care liderii sindicali (preşedinţi, vicepreşedinţi, trezorieri şi secretari generali) sunt obligaţi să-şi facă publică averea şi declaraţiile de interese.

"Este o încercare a clasei politice de a transforma ANI într-un instrument de control a societăţii civile din România. Prin această iniţiativă, Parlamentul doreşte să transforme Agenţia într-o nouă structură de securitate şi într-o poliţie politică, cu scopul de a intimida mişcarea sindicală din România. Faptul că sunt ameninţat sistematic cu amenzi şi plângeri la DNA este inacceptabil", a adăugat liderul sindical.

Hossu a menţionat că în Parlament sunt dezbătute alte 2 articole de modificare a legii ANI, care ar urma să-i oblige pe toţi reprezentanţii aleşi ai structurilor sindicale teritoriale şi pe directorii societăţilor comerciale cu capital de stat şi privat să-şi depună declaraţiile de avere şi de interese.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb