HTC a lansat prima sa tabletă informatică

A.G.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 16 februarie 2011

Producătorul taiwanez de telefoane mobile HTC a lansat ieri şase noi dispozitive echipate cu sistemul de operare Android, incluzând două telefoane echipate cu un buton special care permite accesul la reţeaua Facebook şi prima sa tabletă informatică, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

La salonul de la Barcelona, directorul executiv al HTC, Peter Chou, a prezentat telefoanele mobile Desire S, Wildfire S, Incredible S, ChaCha şi Salsa, precum şi prima tabletă informatică marca HTC, denumită Flyer, cu o diagonală de şapte inchi. Toate cele şase dispozitive utilizează programul software Android, care trimestrul trecut a pus capăt celor zece ani de dominaţie a sistemului Symbian pe piaţa platformelor pentru smartphone.

HTC, companie care controlează nouă procente din piaţa mondială de smartphone, a precizat că a colaborat cu Facebook la designul a două modele, HTC Salsa şi HTC Chacha, care permit utilizatorilor acces instant la reţeaua de socializare.

Prin decizia de a lansa propria sa tabletă, HTC se alătură unui şir numeros de companii care au decis să intre pe un segment de piaţă dominat de Apple. Potrivit firmei de consultanţă PRTM Management Consultants, în prezent există 102 modele de tablete informatice, la vânzare sau în stadiu de dezvoltare, din partea a 64 de producători.

"Credem că clienţii vor să aibă de unde alege, o singură mărime nu satisface toate gusturile", a declarat directorul de produs de la HTC Europe, Philip Blair.

În primele opt luni care au trecut de la lansarea tabletei iPad, în luna aprilie a anului trecut, Apple a vândut aproximativ 14,8 milioane unităţi. Compania a informat că în perioda octombrie-decembrie 2010, tableta iPad a contribuit cu vânzări de 4,6 miliarde de dolari, adică 17% din veniturile totale ale Apple. Firma de consultanţă Piper Jaffray & Co. estimează că în 2011 Apple va vinde 27 milioane tablete iPad, în timp ce unii investitori se aşteaptă chiar la vânzări de 35 de milioane de unităţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb