IBM şi Institutul Maritim Irlandez dezvăluie rezultatele proiectului "SmartBay" desfăşurat în Golful Galway

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 3 aprilie 2009

IBM şi Institutul Maritim Irlandez au finalizat procesul de realizare a sistemului informatizat SmartBay, sistem care are rolul de a monitoriza caracteristicile valurilor, viaţa marină şi nivelul poluării din zona Golfului Galway şi din împrejurimi. Acest sistem de control bazat pe calcule analitice avansate transformă munţi de date în inteligenţă, netezind calea unui management şi a unei dezvoltări mai inteligente a golfului.

SmartBay este un sistem de cercetare marină cu o infrastructură formată din senzori şi dispozitive tehnologice computerizate interconectate de-a lungul Golfului Galway pentru colectarea şi distribuirea informaţiilor referitoare la condiţiile de coastă, nivelul poluării şi viaţa marină. Serviciile de monitorizare furnizate prin reţea şi alte dispozitive aduc beneficii turismului, pescuitului, acvaculturii şi mediului înconjurător.

Sistemul, care presupune o trecere de la colectarea manuală la cea instrumentată a datelor, va permite cercetătorilor să reacţioneze mai rapid la problemele importante ale golfului cum ar fi poluarea, inundaţiile, situaţia pescuitului în zonă, generarea energiei naturale şi ameninţarea schimbărilor climatice.

"Această colaborare dintre IBM şi Institutul Maritim este de o importanţă vitală pentru schimbarea modului in care privim sectorul maritim in ceea ce priveste oportunitatile economice, oportunitati ce apar datorita noilor cunostinte dobandite", a afirmat Dr. Peter Heffernan, CEO al Institutului Maritim Irlandez. "Niciodata inainte nu a existat o modalitate de a desfasura cercetari marine la o scara ampla care sa permita observarea fenomenelor ecologice la mai multe niveluri in acelasi timp. Tehnologiile IBM de monitorizare in timp real, sistemele de analiza a datelor si noua generatie de servicii integrate in SmartBay ne permit sa realizam acest lucru".

"SmartBay oferă o nouă oportunitate semnificativă pentru industria irlandeză de a crea noi businessuri pentru companiile irlandeze de tehnologie dar si de crestere a viabilitatii sectoarelor de monitorizare a apei, de transport şi de aprovizionare cu fructe de mare", a mai afirmat acesta.

SmartBay va ajuta la reducerea timpului necesar acumulării datelor utilizate în testarea complexă a prototipurilor de convertire a energiei valurilor în vederea generării de energie alternativă. Acest lucru aduce electricitatea generata de valuri cu un pas mai aproape de a deveni reala si sustine programele irlandeze privind energia regenerabila.

Utilizând sistemul SmartBay, pescarii comercianţi sunt capabili să îşi împărtăşească informaţiile referitoare la probleme cum ar fi apariţia neprevăzută a unor obstacole plutitoare şi să dea instantaneu alarmă comandantului portului. Acest sistem de alarmă determină sistemul SmartBay să urmărească în timp real şi să estimeze locaţia respectivului obstacol pe parcursul unei perioade de 24 de ore.

Sistemul poate fi deasemenea utilizat pentru a prezenta noi aplicaţii cu ajutorul cărora pescarii pot raporta în mod direct cantitatea de peşte capturată, destinaţia şi momentul estimat al sosirii la centrele de comercializare, prin intermediul mesajelor de tip text de la telefoanele mobile sau prin intermediul conexiunilor la internet.

Agenţiile de monitorizare a sistemului sanitar şi laboratoarele care se ocupa cu studiul calitatii apei analizeaza deasemenea noile tehnologii senzoriale ale SmartBay utilizate pentru monitorizarea poluarii.

Utilizând portalul de informatii al SmartBay, cercetatorii au acces la date referitoare la mediul inconjurator care sunt in mod rapid verificate, utilizate si transmise in timp real oriunde in lume cu ajutorul conexiunii la internet.

SmartBay este dezvoltat utilizand Cloud computing, o noua abordare asupra infrastructurii in care un numar mare de sisteme sunt conectate pentru a furniza servicii IT.

Proiectul SmartBay reprezinta colaborarea directa dintre IBM si Institutul de Marina pe de o parte si comandamentul portului Galway, pescarii comercianti, Bord Iascaigh Mhara, Agentia de Protectie a Mediului, Consiliul Irlandez pentru Siguranta Apei, Centrul de Cercetare Maritima si Hidraulica de la Universitatea din Cork si Agentia de Dezvoltare Industriala (IDA) de cealalta parte. Institutiile academice cu un rol cheie in aceasta colaborare de cercetare includ Dublin City University, University College Dublin si Tyndall National Institute din Cork, colaborare realizata in vederea dezvoltarii unor sisteme mai inteligente de administrare a apei.

Comentand pe baza proiectului de cercetare, Dr. Harry Kolar, IBM Chief IT Architect for SmartBay, a afirmat: "Succesul primei faze a programului SmartBay reprezinta primul punct major de referinta al proiectului nostru si este o realizare semnificativa intr-o perioada foarte scurta de timp. Institutul Maritim si stakeholderii nostri pot acum sa acceseze, sa vizualizeze si sa analizeze un volum mare de date referitoare la Golful Galway. Asteptam cu nerabdare dezvoltarea ulterioara a proiectului SmartBay si transformarea lui intr-un instrument tehnologic de referinta pentru progresul stiintei maritime, al managementului resurselor mediului si al businessurilor mai inteligente care vizeaza sectorul maritim".

In iunie 2008, IBM a anuntat crearea unui Centru de Excelenta pentru Managementul Apei in Dublin cu sprijinul agentiei irlandeze IDA. Centrul se concentreaza in primul rand asupra cercetarii si serviciilor inovative de monitorizare, administrare si prevenire a problemelor mediului cum ar fi deplasarea substantelor poluante in apa curata, in mediul marin sau oceanic.

La inceputul anului 2008, IBM a pus bazele unui Centru de Excelenta pentru Managementul Apei in Amsterdam, centru in care principala directie de cercetare o constituie administrarea sistemelor de indiguire si prevenirea inundatiilor. In 2007, IBM a anuntat colaborarea cu Beacon Institute for Rivers and Estuaries din New York in vederea dezvoltarii Retelei de Observare a Fluviilor si Estuarelor (REON), creand o retea tehnologizata de monitorizare a Fluviului Hudson si a sistemului de estuare.

Softwareul IBM utilizat in SmartBay include: Alphablox, DB2 Enterprise Server Edition, WebSphere MQ, WebSphere Portal Server, WebSphere Application Server, WebSphere Premises Server, WebSphere Application Server, DB2 UDB, WebSphere MQ, J9 Java Virtual Machine (Java 2), Lotus Expeditor Microbroker, Rational Application Developer.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb