IBM Websphere Portal - primul software care susţine aplicaţiile Google Gadgtes

Comunicat IBM
Ziarul BURSA #Companii #IT / 12 martie 2007

Integrarea unitară cu mii de soluţii bazate pe internet şi capabilităţi superioare de căutare menţine IBM ca lider de piaţă IBM a anunţat recent că este prima companie care a introdus aplicaţiile Google Gadgets - sau utilitarele de consum de pe internet - în software-ul portalurilor comerciale.

Disponibil gratuit pentru utilizatorii WebSphere Portal şi ai versiunii 6.0 a WebSphere Portal Express, IBM Portlet pentru Google Gadget permite utilizatorilor să creeze, să personalizeze şi să utilizeze o aplicaţie internet complexă împreună cu Google Gadgets direct din WebSphere Portal pentru a se afişa ca un serviciu mereu disponibil.

Utilizatorii pot alege dintr-o gamă de până la 4.000 de tipuri de Google Gadgets, oferind clienţilor din clasa business acces la aplicaţii precum: programe de traducere, utilitare care urmăresc traseul coletelor trimise, căutări de Podcast-uri, Wikipedia, You Tube şi altele. Aceste aplicaţii pot fi oferite mai uşor prin intermediul unui portal al companiei aflat la un singur click distanţă.

IBM lansează totodată utilitarul de căutare sitemap; acest nou protocol sitemap va face posibilă optimizarea postării conţinutului pe un portal, pentru îmbunătăţirea rezultatelor oferite de motoarele de căutare publice. Această caracteristică include o funcţie de notificare a motoarelor de căutare despre frecvenţa actualizărilor, ultima dată a modificării şi prioritatea conţinutului care este publicat. Rezultatul final este o mai bună relaţionare cu motoarele de căutare externe pentru ca tot conţinutul public dintr-un portal să fie găsit şi folosit mai eficient.

Portalurile sunt adrese accesate de utilizatorii care doresc să folosească în comun informaţii, indiferent de sursa de provenienţă a acestora; acestea reprezinta noi "spaţii" pentru găzduirea aplicaţiilor compozite. IBM Websphere Portal este folosit de companii de toate mărimile şi este produsul software pentru portaluri cel mai folosit la nivel mondial, având cea mai mare cotă de piaţă luând în considerare licenţele cumpărate şi venitul realizat din mentenanţă.

Integrarea aplicaţiilor Google Gadgets în elementele unui portal este unul dintre paşii pe care IBM i-a făcut pentru a-şi dezvolta WebSphere Portal. Această dezvoltare va permite software-ului să creeze aplicaţii cu tehnologii Web 2.0, precum AJAX şi REST, şi să mărească nivelul conţinutului şi serviciilor care pot fi uşor integrate la nivelul portalurilor.

"Suntem încântaţi să ajutăm utilizatorii de IBM WebSphere Portal să îşi creeze o experienţă personalizată, atât pentru audienţa lor internă, cât şi pentru cea externă", a declarat Marissa Mayer, vice-preşedinte Google, Search Products & User Experience. "Aplicaţiile hibride cu multiple surse oferă oportunităţi pentru sectorul afacerilor mici. Aplicaţiile Google Gadgets permit utilizatorilor IBM să exploateze un conţinut variat şi interactiv."

"Introducerea aplicaţiilor Google Gadgets într-un mediu de afaceri va determina o evoluţie a modului în care oamenii lucrează. IBM şi Google pot oferi suport pentru o maximizare a utilizării atât de către companiile mici cât şi de către marii întreprinzători", a declarat Larry Bowden, vice-preşedinte IBM Lotus Portals şi Web Interaction Services. "Portofoliul de gadget-uri Google, accesat şi manageriat unitar prin WebSphere Portal, oferă un set extins de servicii de reutilizare în aplicaţiile create de utilizator la un anumit moment."

Avantajele serviciilor Google Gadget disponibile prin intermediul WebSphere Portal includ:

- Acces sporit la un nou set de informaţii despre internet, comunităţi, reţele sociale: prin expunerea informaţiilor în format Web 2.0 a elementelor portalului, utilizatorii primesc acces instant la expertiza şi informaţiile disponibile prin resurse precum: National Science Digital Library, Economics Search Engine sau Google Maps.

- Un număr mai mare de aplicaţii web care să ajute la construirea şi dezvoltarea unor noi oferte, cunoscute sub numele de aplicaţii hibride sau compuse: clienţii pot să facă uşor legătura dintre utilităţile Google Gadgets, pe de-o parte, şi serviciile IBM şi aplicaţiile IBM Business Partner, pe de altă parte; această conlucrare are drept scop folosirea beneficiilor aplicaţiilor de consum, mereu disponibile pentru utilizare, cu portalul business pre-configurat şi soluţii din industrie pentru o receptivitate organizaţională mai rapidă şi mai concentrată.

- Un mod simplu de a găsi şi integra noile Google Gadgets: Cu utilitarul Google "Search Gadgets" utilizatorii pot selecta utilitarul sau serviciul dorit de ei, pentru a fi afişat pe portal. Utilizatorii pot personaliza aplicaţiile Google Gadgets prin WebSphere Portal, pentru a putea vizualiza şi seta aplicaţiile Google Gadgets direct de pe interfaţa utilizator a WebSphere Portal.

Utilitarul IBM"s Search Sitemap pentru WebSphere Portal

Indexarea şi căutarea de Web site-uri şi portaluri dinamice a fost mereu o provocare, datorită schimbării rapide a datelor stocate în aplicaţiile compozite pentru portaluri. Integrarea sitemap-urilor în WebSphere Portal - un produs de top al industriei de profil - va ajuta miile de clienţi să găsească informaţia de care au nevoie, prin intermediul serviciilor publice de căutare mai rapide şi mai sigure.

Suportul IBM pentru introducerea Google Gadgets pe portaluri va fi disponibil începând din aprilie, prin intermediul catalogului IBM WebSphere Portal: http://catalog.lotus.com/wps/portal/portal. Utilizatorii care folosesc versiunea 6 a WebSphere Portal, inclusiv cei care utilizează WebSphere Portal Express, pentru dezvoltarea afacerilor mici şi mijlocii, precum şi utilizatorii care folosesc versiunea 6 a WebSphere Portal Server au dreptul să folosească gratis Google Gadgets.

Activarea versiunii 0.90 a protocolului Sitemap pentru WebSphere Portal se va realiza prin descărcarea unui utilitar de căutare ce va fi disponibil pe catalogul WebSphere Portal în 2007.

IBM, Lotusphere, Lotus, Notes, Domino, Tivoli, AIX, iSeries şi zSeries sunt mărci înregistrate ale IBM Corporation în Statele Unite ale Americii şi în alte ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb