ÎN CADRUL MAJORĂRII DE CAPITAL AL CEMACON Doi acţionari au subscris 92% din ofertă

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 ianuarie 2019

Liviu Ionel Stoleru, directorul general al Cemacon (CEON) şi Daniel Sologon director financiar al societăţii, au subscris mai mult de 92% din oferta de majorare a capitalului social al producătorului de materiale de construcţii, echivalentul a circa 5% din companie, în cadrul operaţiunii de piaţă ce a avut în vedere creşterea capitalului social al Cemacon cu 2,96 milioane de lei, reiese dintr-un comunicat al emitentului transmis ieri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În cadrul majorării de capital, emitentul a emis 27.189.258 de acţiuni noi, cu o valoare nominală de 0,1 lei/acţiune, la preţul de subscriere de 0,1 lei/titlu în prima etapă a majorării, respectiv la preţul de subscriere de 0,11 lei/acţiune în etapa a doua.

Pentru operaţiunea de piaţă au fost subscrise, în total, 27.122.598 titluri CEON, în condiţiile în care, în prima etapă de exercitare a dreptului de preferinţă, au fost subscrise doar 1.836.588 acţiuni, pentru suma de numai 0,183 milioane de lei.

În a doua etapă de subscriere, prin compensarea creanţelor deţinute de Liviu Ionel Stoleru şi Daniel Sologon, votată de acţionari în septembrie 2018, aceştia au primit 25.286.010 titluri CEON, la un preţ unitar de 0,11 lei, echivalentul a circa 5% din noul capital social al emitentului şi mai mult de 92% din totalul acţiunilor emise de către Cemacon.

În septembrie, acţionarii societăţii au decis ca acţiunile care nu vor fi subscrise în prima etapă a majorării capitalului social să fie subscrise prin compensarea creanţelor, în valoare totală de 2,781 milioane de lei, deţinute de Liviu Stoleru şi Daniel Sologon.

În urma majorării capitalului social al Cemacon, decisă de acţionari în septembrie 2018, Dedeman a rămas cu o participaţie de 39,57% din companie, iar PIF Industrial SRL cu 16,67%. Ambele entităţi menţionate sunt controlate de către fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl şi fac parte din acelaşi grup de companii.

Totodată, fondul de investiţii Business Capital For Romania-Opportunity Fund Cooperatief mai deţine 31,22% din producătorul de cărămizi.

În primele nouă luni ale anului, Cemacon a obţinut un profit net de 22,68 milioane de lei, în creştere cu 64% în comparaţie cu perioada similară a anului trecut.

Societatea are o valoare de piaţă la BVB de circa 141,16 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb