ÎN PERIOADA 2014-2018 Producătorii din sectorul viticol vor primi 47,7 milioane euro din partea UE

E.D.
Companii #Agro-alimentar / 9 iulie 2014

Producătorii din sectorul viticol vor primi un sprijin financiar de 47,7 milioane euro din parte UE în perioada 2014-2018, pentru restructurarea şi reconversia plantaţiilor viticole, promovarea vinurilor, asigurarea recoltei de struguri şi investiţii, informează MADR.

Potrivit unui comunicat postat pe pagina oficială a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Guvernul, care a aprobat astăzi Hotărârea ce stabileşte modul de acordare a fondurilor creează astfeş cadrul juridic necesar aplicării directe în legislaţia naţională a noilor direcţii de acţiune stabilite de noul cadru legislativ al UE care vizează sectorul vitivinicol.

De asemenea, adoptarea noii hotărâri de Guvern răspunde obiectivului noului Program Naţional de Sprijin al României în sectorul vitivinicol şi a măsurilor notificate pentru perioada 2014 - 2018, transmite MADR.

Măsurile pentru care se acordă sprijin financiar din partea UE producătorilor din sectorul vitivinicol în perioada 2014-2018 sunt restructurarea şi reconversia plantaţiilor viticole, promovarea vinurilor cu două submăsuri, respectiv promovarea vinurilor produse în Uniune care constă în acţiuni de informare în statele membre privind schema de denumiri de origine controlată şi indicaţii geografice, precum şi promovarea vinurilor în ţări terţe, asigurarea recoltei de struguri şi investiţii.

MADR menţionează că prin Programul Naţional Suport 2009 - 2013, sectorul vitivinicol a beneficiat de o alocare financiară anuală de 42,1 milioane euro, din fonduri comunitare (FEGA), pentru următoarele măsuri eligibile, cum ar fi restructurarea şi reconversia podgoriilor, asigurarea recoltei plantaţiilor viticole, folosirea mustului concentrat în vederea ridicării tăriei alcoolice a vinurilor şi promovarea vinurilor pe pieţele ţărilor terţe.

Sectorul vitivinicol a absorbit, în proporţie de 100%, fondurile europene puse la dispoziţie de Comisia Europeană în cadrul acestui program, între anii 2009-2013. Ca urmare a rezultatelor pozitive înregistrate de acest Program, prin noul Program Naţional de Sprijin 2014-2018, cuantumul anual alocat României a fost majorat la 47,7 milioane euro, pentru ca sectorul vitivinicol să beneficieze de o dezvoltare cât mai extinsă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb