Ţara noastră a importat, în primele zece luni din 2011, o cantitate de peste 250.610 tone de carne şi organe, în scădere cu aproape 16 procente faţă de perioada similară din 2010, în timp ce exporturile au fost de trei ori mai mici, respectiv de numai 83.328,9 tone, potrivit datelor privind comerţul cu produse agroalimentare furnizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), citate de Agerpres.
Valoarea importurilor de carne consemnată după primele zece luni din 2011 a depăşit 369,2 milioane de euro, în timp ce în aceeaşi perioadă din 2010 a totalizat 454,7 milioane euro, pentru 297.308 tone de carne importată.
Potrivit datelor MADR, încasările din exporturile de carne au totalizat, în primele zece luni ale anului trecut, 175,5 milioane de euro pentru 83.328,9 tone, faţă de 99,4 milioane de euro în perioada similară din 2010, când a fost exportată o cantitate de 63.042 tone.
Categoriile de produse incluse în balanţa MADR sunt carnea de bovine, ovine, carne, porcine, dar şi carne de cal, măgar, catâr, pasăre şi organe, toate în stare proas-pătă sau refrigerată.