ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN ANUL 2022:  Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri în creştere cu 23%

F.D.
Companii / 20 mai 2022

 Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri în creştere cu 23%

Chimcomplex, cel mai mare combinat chimic producător de polioli din Europa de Est,raportează pentru primul trimestru 2022 majorarea cu 23,2% a cifrei de afaceri faţă de cea din aceeaşi perioadă a anului 2021, potrivit unui comunicat de presă.

Compania obţinut un profit net de 72 milioane lei (14,6 milioane de euro), cu o cifră de afaceri de612milioane lei (123,7 milioane euro). Evoluţia a fost determinată de preţurile de vânzare care au crescut la majoritatea produselor finite valorificate de companie, ca urmare a creşterii costurilor de fabricaţie, ca urmare a majorării preţurilor de achiziţie la utilităţi.

În contextul economic schimbat al primelor 3 luni din 2022 Chimcomplex a continuat să realizeze producţii maxime de polioli.

Victor Avram, CEO Chimcomplex a declarat "Primul trimestru arată că modelul nostru de afaceri este unul de succes, chiar şi în perioade de criză. Dinamica noastră comercială rămâne foarte bună. Refinanţarea realizată în 2021 a fost făcută la timpul potrivit, ceea ce a dus la scăderea de 6 ori a cheltuielilor financiare. Rezultatele au evoluat într-un ritm bun, pe fondul creşterii activităţilor noastre şi realizării în continuare de economii de costuri, datorită numeroaselor sinergii operaţionale din Grupul CRC. Aceste rezultate bune, în contextul economic special şi total schimbat faţă de 2021, ne permit să ne confirmăm toate obiectivele pentru întregul an,cu mare încredere în capacitatea Chimcomplex de a realiza tot ce şi-a propus pentru 2022".

În perioada următoare compania urmăreşte dezvoltarea prin continuarea programului de investiţii strategice început în 2021 şi îşi propune eficientizarea şi stabilitatea din punct de vedere energetic.

Planul de investiţii pentru anul în curs cuprinde în principal:

-Finalizarea instalaţiei de cogenerare CHP 49MW pe platforma industrială de la Rm. Vâlcea pentru producerea de energie electrică, abur şi apă caldă;

-Finalizarea centralei termicede la Rm. Vâlcea pentru producţie abur necesar instalaţiilor tehnologice ;

-Modernizarea şi mărirea capacităţilor instalaţie Propenoxid şi instalaţiei Polioli Speciali;

-Retehnologizarea depozitelor de gaze lichefiate şi de lichide inflamabile cu mărirea capacităţii de depozitare pentru materiile prime principale şi creşterea gradului de siguranţă în funcţionare.

Compania a simţit impactul negativ al creşterii preţurilor de achiziţie la energie electrică şi gaze naturale în special în contextul izbucnirii războiului din Ucraina însă a luat rapid decizii care au protejat businessul. Intrarea în revizie generală a platformei industriale de la Borzeşti şi închiderea temporară a instalaţiilor mari consumatoare de gaz de pe platforma de la Rm. Vâlcea, au limitat efectele negative ale instabilităţii energetice resimţite.

Preţurile de vânzare ale produselor s-au adaptat pieţei internaţionale deşi nu au crescut în acelaşi ritm cu costurile materiilor prime şi utilităţilor. Compania s-a concentrat pe creşterea portofoliului de clienţi internaţionali, în special din regiune, Europa fiind piaţa care consumă 91% din produsele care se fabricăla Rm. Vâlcea şi Oneşti.

"Piaţa internaţională continuă să fie dominată de un nivel excepţional de ridicat de incertitudine. Avem setaţi în cadrul companiei un set de indicatori pe care îi urmărim în fiecare zi pentru a monitoriza ce se întâmplă cu elementele de cost, pentru a reacţiona şi a ne îndeplini planurile strategice. Creşterea preţurilor materiilor prime, noi sancţiuni împotriva Rusiei sau cursul viitor al pandemiei de coronavirus sunt riscuri pe care deja le luăm în calcul acumîn analizele interne. Suntem alerţi, dar focusaţi pe dezvoltare" a mai adăugat Victor Avram.

Începând cu data de 17 ianuarie 2022 acţiunile Chimcomplex SA Borzesti sunt liber tranzacţionate la categoria Standard a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul de piaţă CRC, continuându-şi parcursul pe piaţa de capital început în 1996 pe Piaţa Aero.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. sper ca si profitul a crescut, dar n-a mai fost loc pe pagina de astfel de amanunte

    1. O scapare...de minus 38% vs T1/21. P/E se ridica ca rachetele lui Elon...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb