ÎN URMA PIERDERILOR RECORD DE 16 MILIARDE EURO E.ON vrea să vândă rapid participaţia deţinută la "Uniper"

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 11 mai 2017

Şeful E.ON, Johannes Teyssen, intenţionează să vândă rapid restul participaţiei deţinute de grupul german la divizia sa Uniper, sperând că tranzacţia, alături de majorarea dividendelor, va ajuta la atenuarea presiunii acţionarilor, transmite Reuters.

În 12 septembrie, E.ON şi-a redus majoritatea legăturilor cu centralele pe bază de combustibil fosil şi cu depozitele de gaze naturale, după listarea subsidiarei Uniper la Bursa de la Frankfurt. În urma divizării E.ON, a fost creată o nouă companie, Uniper, cu sediul în Dusseldorf, Germania. Aceasta operează independent de la 1 ianuarie 2016, după ce a preluat centralele pe bază de combustibili fosili, activităţile de tranzacţionare a materiilor prime şi un sfert dintre angajaţii E.ON, conform Agerpres.

"Se va întâmpla curând, dar într-un mod care să creeze valoare, deoarece piaţa o permite. Această tranzacţie ne va da posibilitatea să recuperăm pentru voi o parte din pierderile provocate anul trecut de deprecierea cu 13 miliarde de euro a valorii diviziei Uniper", a spus Johannes Teyssen.

E.ON încă deţine o participaţie de 46,65% în Uniper, a cărei capitalizare bursieră este estimată la 2,84 miliarde de euro (3,09 miliarde de dolari). Anterior, E.ON anunţase că ar urma să vândă din 2018 restul participaţiei deţinute la Uniper.

La Adunarea Generală a Acţionarilor, Teyssen şi-a reafirmat angajamentul de a majora dividendele pe 2017 la 0,30 euro per titlu, de la 0,21 euro în 2016, obiectivul fiind creşterea constantă a dividendelor în următorii ani.

E.ON, odată cel mai mare grup german de utilităţi, încearcă să se adapteze noului mediu economic, după ce a înregistrat pierderi record de 16 miliarde de euro în 2016. Pierderile reflectă în principal deprecierea cu 13 miliarde de euro a valorii diviziei sale Uniper, care regrupează centralele electrice convenţionale ale E.ON, precum şi suma de două miliarde de euro plătită de E.ON către un fond destinat închiderii treptate a centralelor nucleare din Germania.

Acum, compania este afectată de reducerea subvenţiilor pentru energia regenerabilă, iar din 2018 vor scădea taxele de la consumatorii care utilizează reţeaua sa de distribuţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb