Holcim România a lansat noul terminal de ciment în oraşul Roman, judeţul Neamţ, în urma unei investiţii de 12,5 milioane de lei, potrivit unui comunicat de presă.
Noul terminal din Roman, care va furniza ciment în principal către clienţii Holcim din judeţele regiunii Moldova, şi anume Bacău, Neamţ, Vaslui, Iaşi, Botoşani şi Suceva, completează reţeaua naţională extinsă de terminale şi depozite ale companiei.
Cu o suprafaţă de 13.120 mp, terminalul este conectat la reţeaua de cale ferată şi dispune de utilaje de încărcare şi descărcare atât pentru ciment vrac, cât şi pentru ciment ambalat în saci.
Primul beneficiu direct pentru clienţii locali, pe lângă disponibilitatea de volum, este reprezentat de eficientizarea timpilor de livrare. Oraşul Roman - un important hub comercial în regiune - permite o distribuţie eficientă a produselor pe ruta Bacău - Iaşi - Suceava. De asemenea, în contextul în care Holcim se concentrează pe direcţia strategică a dezvoltării sustenabile, terminalul promite reducerea atât a amprentei de carbon, cât şi a riscului de accidente, prin soluţia alternativă de distribuţie pe calea ferată.
Cimentul ce va fi livrat către clienţii din regiune prin terminalul de la Roman va fi transportat pe cale feroviară de la cele două fabrici locale ale companiei, din Câmpulung şi Aleşd.
Holcim (România) S.A., cu o prezenţă de peste 20 de ani în industria materialelor de construcţii din România, deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 14 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti. Holcim are aproximativ 800 angajaţi în România.