ÎN URMĂTORII DOI ANI, "Asseco" va investi 28,5 milioane euro în sectorul IT din ţara noastră

Cosmina Capalău
Ziarul BURSA #Companii #Legislatie / 4 noiembrie 2009

Furnizorul de aplicaţii software şi integrator de sisteme IT, "Asseco South Eatsern Europe" ("ASEE"), are planificat un buget de 28,5 milioane euro pentru investiţii în sectorul IT din ţara noastră.

Prezentă pe piaţa locală din 2007, prin achiziţia companiilor româneşti "Net Consulting" şi "FIBa Software", "ASEE" România a înregistrat, în prima jumătate a acestui an, un profit (înainte de taxe şi impozite) de 21,2 milioane euro. Din această sumă, aproximativ 30% provine din serviciile furnizate sistemului bancar.

Anul trecut, cele două companii unite prin achiziţia lor de către "Asseco SEE" au avut un volum consolidat de afaceri de 40 milioane euro şi un profit net de 3 milioane euro. Piotr Jelenski, CEO al companiei, a declarat: "Pentru 2009 estimăm un profit asemănător cu cel de anul trecut. Suntem în grafic", în condiţiile în care "Asseco SEE" şi-a propus să investească în piaţa IT locală şi să-şi consolideze poziţia în domenii precum "core banking", "banking software", soluţii e-business, aplicaţii customizate pentru sectorul telecom sau soluţii integrate pentru administraţia publică.

Cererea de soluţii pentru piaţa locală anulează necesitatea exportului

"Într-o ţară ca România, unde sunt peste 20 milioane de locuitori, ai un număr mult prea mare de oportunităţi ca să te uiţi la pieţe externe unde să-ţi vinzi produsele", a declarat CEO-ul companiei. În opinia sa, piaţa locală are un potenţial considerabil în ceea ce priveşte livrarea de soluţii IT, ceea ce face ca dezvoltarea diviziei româneşti a companiei să reprezinte o prioritate pentru reprezentanţii acesteia. Mai mult decât atât, domnul Jelenski consideră că "anumite soluţii româneşti vor fi folosite la nivel internaţional, nu doar local".

În ceea ce priveşte eventualele achiziţii viitoare, oficialul "Asseco SEE" a precizat că are în vedere, la companii care au potenţialul de a-şi repeta succesele anterioare şi care au manageri care vor rămâne după achiziţie. Companiile trebuie să fie profitabile şi să aibă propriul "know-how", propria expertiză", a completat acesta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb