Valoarea producţiei din agricultură a înregistrat, în 2006, o creştere cu 2,4% faţă de 2005, ajungând la 50,64 miliarde lei, în preţuri curente, faţă de 46,53 miliarde lei în 2005, potrivit datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Cea mai mare creştere a fost înregistrată în domeniul serviciilor agricole (+7,0%), dar acestea reprezintă mai puţin de 1% din totalul producţiei. Potrivit INS, în 2006, nu s-au produs modificări esenţiale în structura producţiei, sectorul vegetal reprezentând 61,9% din total, adică 31,32 miliarde lei, iar producţia animală 18,84 miliarde lei (37,2%). În structura valorică a producţiei vegetale, pe principalele grupe de culturi, ponderea culturilor de cartofi şi a plantelor de nutreţ a crescut cu 4,8 puncte procentuale şi, respectiv, cu 1,1 puncte procentuale, în 2006, comparativ cu 2005, în timp ce ponderea cerealelor a scăzut cu 6,7 puncte procentuale, iar a fructelor şi strugurilor cu 1,0 puncte procentuale.
Structura valorică a producţiei animale pe principalele grupe de produse în anii 2006 şi 2005 este relativ constantă, cu excepţia prelucrării produselor animale (transformarea laptelui în ferma zootehnică) şi creşterii bovinelor şi păsărilor. Ponderea prelucrării produselor animale s-a majorat cu 5%, iar ponderea creşterii bovinelor şi păsărilor s-a diminuat cu 3,2 puncte procentuale şi, respectiv, cu 1,1 puncte procentuale. INS precizează că datele sunt semidefinitive.