"Intel" se axează pe inovaţii în segmentul mobilitate şi wireless

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 5 iunie 2009

Mooly Eden: "Spunând DA mobilităţii descoperi o lume întreagă de posibilităţi"

Sean Maloney, Vice Preşedinte Executiv Intel Corporation, Director de Vânzări şi Ofiţer de Marketing al diviziei Vânzări şi Marketing, a comunicat angajamentul luat de Intel faţă de inovaţii. Acest lucru va conduce la o creştere exponenţială în viitor a industriilor de calculatoare şi comunicaţii, cu o concentrare deosebită pe segmentul mobilitate şi wireless. În discursul de deschidere de la Computex, una dintre cele mai mari expoziţii internaţionale de tehnologie din lume, Maloney a prezentat "Pine Trail", platforma noii generaţii de procesoare Intel Atom destinate netbook-urilor şi nettop-urilor. De asemenea, Sean a mulţumit Taiwan-ului pentru producerea şi expedierea a peste un miliard de plăci de bază Intel1.

În timpul discursului lui Sean Maloney, pe scenă a urcat şi Mooly Eden. Vice Preşedintele Intel şi General Manager al Mobile Platform Grou a prezentat noi laptop-uri cu tehnologie Intel, inclusiv sisteme ultra-subţiri, segment ce se estimează că va înregistra un volum mare de vânzări. Aceste laptop-uri cu un consum de energie redus au sub 2,54 cm grosime, cântăresc mai puţin de 1,36 kg şi pot include opţional unul dintre modulele wireless Intel My WiFi sau WiMAX. Eden şi-a încheiat discursul prin sărbătorirea împlinirii unui an de la lansarea procesorului Intel Atom.

Evenimente marcante:

- Aniversarea unui an de la lansarea procesorului Intel Atom -- Primul procesor Atom a fost lansat acum un an, în iunie 2008, la Computex. Pe toată perioada anului trecut procesorul Intel a câştigat admiraţia atât a consumatorilor cât şi a industriei. Intel a furnizat peste 75 de design-uri şi a vândut zeci de milioane de unităţi. Procesorul Intel Atom a câştigat numeroase premii datorită dimensiunilor fizice şi a faptului că a fost un deschizător de drumuri - oferind o performanţă înaltă, în timp ce consumul de energie a scăzut considerabil.

- Lansarea noii platforme pentru generaţiile viitoare de procesoare Atom, "Pine Trail" -- Intrarea în producţie a acestei platforme va avea loc în cel de-al patrulea trimestru al anului 2009. Noua arhitectură va consta într-o soluţie bazată pe doar două chip-uri. Astfel, nucleul de procesare şi nucleul grafic vor fi integrate şi dispuse pe un singur chip. Prin "Pine Trail", Intel a adus îmbunătăţiri majore la capitolele valoare termică, consum şi performanţă. Pentru consumatori, acest lucru s-ar traduce printr-o mai mare arie de posibilităţi de dezvoltare a unor netbook-uri mai subţiri cu o durată de viaţă mai mare a bateriei.

- Prezentarea sistemelor Ultra-Subţiri - Ca o completare a lansării recente a procesoarelor ULV Intel Core 2 Duo şi Intel Core 2 Solo, bazate pe tehnologie Intel Centrino 2, respectiv Intel Centrino, Maloney şi Eden au prezentat un procesor nou ultra-low voltage (ULV) şi un chipset (Mobile Intel GS40 Express). Aceste procesoare vor permite crearea unor laptopuri foarte subţiri ce vor avea o autonomie ridicată şi un preţ de achiziţie accesibil.

- "Project Blue" - Intel îşi propune prin "Project Blue" să integreze conectivitatea WiMAX în nettop-uri cu preţuri mici de achiziţie, pentru a facilita utilizarea acestui tip de conectivitate. Maloney a prezentat un sample al unui nettop ce include un modul WiMAX.

- Platforma "Lynnfield" şi chipset-ul P55 - Această nouă platformă introduce microarhitectura Intel Nehalem într-un segment accesibil tuturor consumatorilor. Platforma "Lynnfield", a cărei producţie va începe în cea de-a doua jumătate a anului 2009, suportă opt-thread-uri şi patru procesoare Nehalem. P55 va fi primul chipset soluţie single chip dintr-o seriei de cinci destinate desktop-urilor cu suport pentru Lynnfield. Împreună cu procesorul, sunt aşteptate soluţii de două chipuri care vor înlocui pe cele cu trei chipuri, acesta fiind modul în care Intel repoziţionează platformele pentru a se adresa tuturor consumatorilor. Industria a adoptat deja "Lynnfield"/P55. Dacă facem o comparaţie directă cu soluţia Penryn de anul trecut (platformă ce folosea Intel Core Q9650), noua platformă va avea o performanţă cu 40% mai mare2.

- Dezvoltarea VMAX - CEO-ul VMAX, Teddy Huang s-a alăturat lui Mooly Eden pe scenă şi a anunţat punerea în folosire a primei reţele WiMAX 802.16e, în nordul Taiwan-ului. Intenţia de punere în funcţiune a primei reţele WiMAX comerciale a venit în urma reacţilor pozitive venite din Asia cu privire la tehnologia WiMAX.

- Investiţiile diviziei Intel Capital in VMAX - Investiţiile Intel Capital în VMAX reflectă concentrarea pe răspândirea Internetului broadband wireless de mare viteză, la nivel global, cu ajutorul WiMAX-mai mult de 360 de operatori au pus deja în funcţiune reţele WiMAX. Prin Intel Capital, la nivel global, Intel a investit în 30 de companii dezvoltatoare de tehnologie WiMAX şi furnizori de service. Strategia Intel rămâne intactă - să ofere Internet în întreaga lume cu ajutorul tehnologiei WiMAX.

- Lansările Moblin v2 beta s - În data de 19 mai a fost lansată către comunitate versiunea 2 beta a proiectului Moblin open source. Atât Maloney cât şi Eden au prezentat netbook-uri ce aveau instalat acest sistem de operare. Experienţa vizuală de excepţie, interfaţa intuitivă ce permite navigarea pe Internet, vizualizarea de fotografii sau filme, integrarea programelor asociate reţelelor sociale, tehnologia de bootare rapidă şi caracteristicile de optimizare ale procesorului Intel Atom ce include şi funcţii de reducere a consumului au fost principalele puncte de atracţie ale prezentării realizate de cei doi reprezentanţi ai companiei Intel. Disponibil pentru netbook-uri şi nettopuri, versiunea 2 beta a Moblin, destinată segmentului MID, va deveni o soluţie şi pentru sistemele IVI (in-vehicle infotainment) la sfârşitul anului 2009.

- Protecţie Intel Anti-Theft PC - Tehnologia Intel Anti-Theft (Intel AT) este dedicată laptop-urilor pierdute sau furate. Atunci când se iniţializează de la distanţă, tehnologia Intel AT trimite o "pastilă ucigătoare" ce face ca sistemul să devină inoperabil. Atunci când laptopul ajunge în mâna autorităţilor, acesta poate reveni la starea iniţială fie prin deblocarea de la distanţă, fie fizic prin tastarea unei parole unice, ce poate fi folosită o singură dată, de către proprietarul sistemului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb