Intel şi Motion Computing introduc un echipament pilot în marile spitale din întreaga lume

Comunicat Intel Corporation
Ziarul BURSA #Companii #IT / 28 februarie 2007

Intel Corporation a anunţat disponibilitatea Asistentului Clinic Mobil (Mobile Clinical Assistant - MCA) care permite personalului medical să petreacă mai mult timp alături de pacienţi, să se ocupe de medicaţia lor şi să acceseze informaţiile de care au nevoie, chiar şi atunci când nu se află la birou. Echipamentul C5 oferit de Motion Computing este primul produs dezvoltat pe baza platformei Intel MCA şi are deja sprijinul medicilor şi cadrelor medicale medii implicate în studii pilot din întreaga lume.

Fiind prima platformă Intel proiectată special pentru servicii de îngrijire a sănătăţii, MCA reprezintă un pas important în eforturile companiei de a oferi personalului medical acces în timp real la informaţii complete despre pacienţi. Asistentul Clinic Mobil este un dispozitiv foarte uşor, rezistent la contactul cu lichidele şi la şocuri, uşor de dezinfectat, care permite asistentelor medicale să acceseze fişele medicale ale pacienţilor, actualizate în timp real şi să se documenteze instantaneu cu privire la starea sănătăţii unui pacient, îmbunătăţind astfel desfăşurarea activităţii din mediul clinic şi simplificând sarcinile administrative ale personalului medical.

Echipamentul C5 dispune de o serie de carcateristici destinate special acestui obiectiv:

- Conectivitate wireless - pentru accesarea de informaţii sigure, actualizate, despre pacient, precum şi indicaţiile medicului cu privire la pacientul respectiv;

- Radio Frequency Identification (RFID) - pentru conectarea uşoară şi rapidă a utilizatorului la sistem;

- Cameră digitală - pentru îmbunătăţirea monitorizării evoluţiei pacientului;

- Tehnologie Bluetooth - pentru a contribui la monitorizarea semnelor vitale ale pacientului.

Pentru a obţine această soluţie, Intel şi Motion Computing au colaborat îndeaproape cu lideri în domeniul tehnologiilor inovatoare şi al aplicaţiilor medicale, precum Allscripts, Cardinal Health, Cerner Corporation, Eclipsys Corporation, Epic Systems Corporation, GE Healthcare, iSoft, McKesson, Nexus, Siemens Medical Solutions şi Welch Allyn.

Pentru a crea Asistentul Clinic Mobil, Intel a derulat o numeroase studii pilot în spitale din Statele Unite, Marea Britanie sau Singapore. Experţi în sociologie din cadrul Intel Digital Health Group au studiat în spitale modul de utilizare a platformei de către medici, în contextul practicii reale. Personalul din spitale a apreciat posibilitatea de a avea acces imediat la informaţiile referitoare la pacient şi la indicaţiile medicului, uşurinţa în schimbarea bateriilor pentru utilizarea dispozitivului pe parcursul unei întregi ture, precum şi designul integrat al mânerului.

"Tehnologia de azi vine în sprijinul acelora care îi ajută pe alţii," a declarat Paul Otellini, Preşedinte şi CEO Intel. "Asistentul Clinic Mobil a fost definit şi modelat de personalul medical care îl va utiliza. Ei ne-au spus că acest dispozitiv va îmbunătăţi procesul decizional şi calitatea îngrijirii pacienţilor, reducând volumul de lucru al personalului. Este un exemplu extraordinar al modului în care tehnologia poate fi pusă la lucru pentru a rezolva necesităţi reale."

În Marea Britanie, Intel şi Motion Computing vor lansa noua platformă, subliniind eforturile depuse în colaborare cu Serviciul Naţional de Sănătate din această ţară.

"Suntem încântaţi de colaborarea noastră cu Intel şi cu producătorii de aplicaţii medicale, împreună cu care vom contribui la dezvoltarea de platforme bazate pe Intel MCA. Suntem nerăbdători să îi ajutăm pe clienţii noştri din domeniul sănătăţii să îşi atingă obiectivele în termeni de productivitate şi calitate a îngrijirii pacienţilor," a declarat Scott Eckert, Preşedinte şi CEO al Motion.

Despre implicarea Intel în îngrijirea sănătăţii

Implicarea Intel în domeniul sănătăţii nu urmăreşte rezolvarea unor aspecte tehnologice, ci obţinerea de răspunsuri la problemele oamenilor. In acest domeniu Intel dezvoltă noi tehnologii dar are şi un rol de consiliere. Un exemplu în acest sens este ghidarea instituţiilor medicale în procesul de implementare a unor tehnologii importante precum reţelele wireless. Intel face acest lucru oferind spitalelor experienţa specialiştilor săi în proiectarea reţelelor, dar şi experienţa în livrarea de soluţii a unor furnizori specializaţi. Implicarea Intel în acest domeniu face parte din iniţiativa de ansamblu a companiei, Digital Health, bazată pe tradiţia Intel de inovaţie în tehnologie şi destinată să contribuie la atingerea unor îmbunătăţiri rapide în zone fundamentale ale îngrjirii sănătăţii precum calitatea serviciilor medicale, accesibilitatea şi reducerea costurilor pentru această categorie de servicii.

Despre Intel

Intel, lider mondial în domeniul inovaţiei pe bază de siliciu, dezvoltă tehnologii, produse şi programe pentru a îmbunătăţi în permanenţă felul în care oamenii muncesc şi trăiesc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb