Internet Explorer pierde teren pe marile pieţe europene

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 23 martie 2010

Browser-ul Internet Explorer al Microsoft a început să piardă din cota ocupată pe marile pieţe europene, precum Franţa, Marea Britanie şi Italia, după ce grupul american a convenit cu Comisia Europeană să faciliteze accesul utilizatorilor Windows la softuri concurente, transmite Mediafax. Angajamentul luat de Microsoft, de a oferi utilizatorilor Windows acces înlesnit la cele mai populare browsere, nu numai la Internet Explorer-ul inclus în mod tradiţional în sistemul de operare, a pus capăt unei dispute îndelungate cu autorităţile pentru Concurenţă din Uniunea Europeană.

Microsoft oferă acum utilizatorilor Windows din Europa o fereastră din care aceştia îşi pot alege şi instala fără prea mari eforturi browser-ul preferat.

Potrivit datelor firmei de statis-tică online Statcounter, cota de piaţă a Internet Explorer a scăzut în martie, faţă de februarie, cu 2,5 puncte procentuale în Franţa, cu un punct procentual în Marea Britanie şi cu 1,3 puncte procentuale în Italia.

Browser-ul Opera, dezvoltat de o companie norvegiană, a înregistrat dublarea numărului de descărcări în Europa după apariţia ferestrei de alegere, consemnând triplarea traficului în Italia, Spania şi Polonia.

Şi organizaţia non-profit Mozilla, cunoscută pentru browser-ul Firefox, susţine că a înregistrat creşteri în ultimele luni.

Dezvoltatorii mai mici de browsere încearcă acum să facă presiuni asupra Comisiei Europene pentru a convinge autorităţile antitrust să determine Microsoft să ofere mai multă vizibilitate softurilor mai puţin cu-noscute.

Microsoft integrează în prezent în fereastră cele mai populare cinci browsere web, însă mici dezvoltatori se plâng că interfaţa creată de gigantul american nu oferă nicio suges-tie că ar mai putea exista şi alte opţiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb