Internetul aduce două milioane de lei pe lună grupului DCS

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 24 iulie 2009

Dinu Malacopol, CEO al Digital Cable Systems.

Dinu Malacopol, CEO al Digital Cable Systems.

Accesul la In­ternet este cel mai profitabil serviciu din portofoliul Digital Cable Systems (DCS), iar gradul de pe­netrare al aces­tui ser­viciu în rândul consuma­torilor români este în continuă creştere.

Digital Cable Systems, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de telecomunicaţii de pe piaţa autohtonă mizează în continuare pe potenţialul serviciilor de Internet, susţinând promovarea şi dezvoltarea acestora, după ce numărul de conexiuni la Internet broadband a crescut cu peste 50% în 2008 faţă de anul precedent, la nivelul întregii ţări.

"Evoluţia accesului la Internet va fi în mod special agresiv crescătoare, mai ales că România mai are mult până să ajungă din urmă ţările mai dezvoltate. Mediul urban e deja suprasaturat de oferte competitive, de aceea DCS se orientează către o piaţă relativ greu de abordat de către marii operatori: urbanul mijlociu, mic şi mediul rural. Aici, în viitorul previzibil, va prima Internetul fix, care oricum înregistrează o dezvoltare mai rapidă decât cel mobil - iar pe această tendinţă ne bazăm şi noi", a declarat Dinu Malacopol, CEO al Digital Cable Systems.

Conform oficialilor DCS, cu toate că datele şi accesul la Internet sunt cele mai profitabile servicii oferite de companie, ponderea acestora în veniturile anuale încă este de aproximativ 25% în cazul Dial Telecom, divizia de business a companiei - în timp ce telefonia ocupă o pondere de 75%. În ceea ce priveşte segmentul consumer, acoperit prin serviciile oferite de AKTA, procentul este de 10-15% pe Internet şi de 85-90% pentru televiziune.

"Aceste procente se vor echilibra în viitor, iar balanţa va înclina treptat în favoarea accesului Internet şi al telefoniei IP. Trebuie să gândim în perspectivă; deşi, în acest moment, ritmul de creştere al acestui serviciu rămâne destul de scăzut în România, rata de penetrare a Internetului broadband a crescut constant de la an la an şi va continua să creas­că dacă ţinem cont de schimbările preconizate pentru următorii ani, ca de exemplu, mai multe investiţii în infrastructura de comunicaţii fixe", a adăugat domnul Malacopol.

La sfârşitul anului trecut, Româ­nia înregistra cea mai mare rată de creştere din Europa în ceea ce priveşte conexiunea la Internet, iar evoluţia de până acum indică un ritm de creştere constant, care s-a menţinut şi în primul semestru din 2009.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. pe cind internet mobil nelimitat la o viteza mare cu leptop gratuit ,contract de 3 ani la pret de 10 euro ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb