Investiţiile pe piaţa românească vor creşte uşor, dar constant

A.G.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 29 martie 2011

Investiţiile pe piaţa imobiliară din România au o tendinţă clară de creştere, cu o relansare uşoară, dar constantă pentru următorii ani, cu efecte vizibile în special începând cu 2013-2014, a precizat, ieri, Ilias Papageorgiadis, director general executiv al More Real Estate Services, citat de Agerpres. "Investitorii străini au început să se intereseze, din nou, de România, dar, în prezent, cele mai atractive pieţe sunt Varşovia, Londra, Paris, Frankfurt. Discuţiile avute în cadrul Salonului Internaţional Imobiliar, MIPIM-2011 mă fac să estimez creşteri de investiţii, începând cu 2013-2014, pe toate segmentele: industrial, retail, rezidenţial şi logistic. Am semnat o serie de parteneriate, la MIPIM, pentru dezvoltarea unor proiecte rezidenţiale de lux, a unor hoteluri. În perioada următoare, voi colabora cu patru noi retaileri importanţi care vor să vină în România, cu investitori scandinavi interesaţi de terenuri intravilane din jurul Bucureştiului, precum şi cu mai multe fonduri de investiţii internaţionale interesate de achiziţia de apartamente la preţuri atractive", a spus Ilias Papa-georgiadis.

Anul 2011 va fi, în schimb, un an cu mai multe tranzacţii imobiliare decât 2010, majoritatea venind din zona executărilor silite, multe dintre acestea rămânând, însă, necunoscute în piaţă. "Nici dezvoltatorul, care afirmă că are bani să-şi continue un anume proiect, nici banca, care ar putea fi calificată de clienţi că nu a dat credite performante, nu au interesul să facă publice o serie de tranzacţii din executări, dar ele vor domina piaţa în 2011", a spus Ilias Papageorgiadis. Principalele zone vizate de noii investitori sunt Capitala, Transilvania - pentru segmentul industrial şi logistic, cu accent pe Cluj, unde se anunţă şi investiţii în turism. Cu toate acestea, estimările rămân sub rezerva evenimentelor internaţionale, dar şi a seriozităţii economiei româneşti.

"România este, în prezent, una dintre cele 4-5 opţiuni ale oamenilor de afaceri eleni care îşi investesc capitalul în afara Greciei. Cu toate acestea, la un randament de numai 6% al investiţiei la Londra, faţă de 10% în Bucureşti, ei preferă capitala Angliei din motive de siguranţă economică", a spus Ilias Papageorgiadis.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb