Iohannis: "Aderarea României la CERN - o recunoaştere a excelenţei româneşti în domeniu"

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 6 septembrie 2016

Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat, cu prilejul alocuţiunii susţinute la Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară (CERN), însemnătatea deosebită a aderării României pentru mediul ştiinţific şi de cercetare, "care reprezintă o recunoaştere a excelenţei româneşti în domeniu şi a contribuţiei ţării noastre la realizarea unor proiecte şi experimente cu o valoare ştiinţifică deosebită".

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a participat luni, la Geneva, la ceremonia de ridicare a drapelului României la sediul CERN, marcând astfel, în mod solemn, aderarea ţării noastre la această organizaţie.

Preşedintele Iohannis a susţinut, alături de directorul general al CERN, Fabiola Gianotti, şi de preşedintele Consiliului CERN, Sijbrand De Jong, o alocuţiune în faţa celor prezenţi la eveniment, a avut o întâlnire cu cercetători români care lucrează la CERN sau colaborează la proiectele organizaţiei şi a vizitat principalele facilităţi ale acesteia.

"În prezent, peste 170 de fizicieni şi ingineri români de la 5 universităţi şi 3 institute de cercetare din România lucrează în cadrul a 9 proiecte ale CERN", precizează Preşedinţia.

Pe de altă parte, la întâlnirea cu cercetătorii români, Iohannis i-a încurajat să fructifice oportunităţile care se deschid odată cu aderarea României la CERN.

Administraţia Prezidenţială susţine: "Datorită noii calităţi a României de stat membru, companiile, institutele de cercetare şi antreprenorii români vor avea la dispoziţie amplul portofoliu de competenţe tehnologice şi ştiinţifice al CERN, rezultat a peste 50 de ani de activitate. Cercetătorii români vor avea astfel posibilitatea de a beneficia, în condiţii de gratuitate, de tehnologiile aflate sub proprietatea intelectuală a CERN. Companiile româneşti vor avea dreptul să participe la licitaţiile organizate de CERN privind furnizarea de echipamente şi servicii industriale".

De asemenea, Iohannis a subliniat că prin aderarea la CERN se deschid şi noi oportunităţi în domeniul educaţiei de specialitate, prin acces la programe de pregătire profesionale, programe doctorale şi de master.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb