Israelul a îngheţat conturile de criptomonede folosite pentru donaţii către Hamas

S.B.
Internaţional / 11 octombrie 2023

Israelul a îngheţat conturile de criptomonede folosite pentru donaţii către Hamas

Statul Israel a îngheţat conturile de criptomonede folosite pentru a solicita donaţii pentru gruparea militantă palestiniană Hamas pe reţelele de socializare, a anunţat marţi poliţia, informează news.ro.

Hamas a lansat sâmbătă atacuri devastatoare din Gaza în Israel, într-una dintre cele mai grave escaladări ale conflictului israelo-palestinian din ultimii ani.

"Potrivit suspiciunilor, odată cu izbucnirea războiului, organizaţia teroristă Hamas a iniţiat o campanie de strângere de fonduri pe reţelele de socializare, îndemnând publicul să depună criptomonede în conturile lor", se arată într-un comunicat al poliţiei.

"Unitatea Cibernetică a Poliţiei şi Ministerul Apărării au luat imediat măsuri pentru a localiza şi îngheţa aceste conturi, cu asistenţa platformei de criptomonede Binance, pentru a deturna fondurile către Trezoreria statului".

Declaraţia nu a oferit detalii suplimentare cu privire la câte conturi au fost îngheţate şi nici valoarea criptomonedelor sechestrate.

Reuters nu a putut să contacteze purtătorii de cuvânt ai Hamas pentru comentarii.

"În ultimele zile, echipa noastră a lucrat în timp real, non-stop, pentru a sprijini eforturile în curs de combatere a finanţării terorismului", a spus un purtător de cuvânt al Binance, adăugând că platforma "colaborează activ" cu agenţiile de aplicare a legii şi cu autorităţile de reglementare la nivel mondial.

"Datele pe care le folosim pentru a identifica persoanele, adresele şi infrastructurile asociate cu anumite organizaţii provin din informaţiile furnizate de instrumentele de aplicare a legii şi de investigaţie pe care noi şi partenerii noştri le-am dezvoltat."

Hamas a susţinut criptomonedele ca metodă de strângere de fonduri de ani de zile, dar a declarat în aprilie că va înceta să mai primească strângeri de fonduri prin criptomoneda bitcoin, invocând o creştere a activităţii "ostile" împotriva donatorilor.

Reuters a relatat în mai că Israelul a confiscat aproximativ 190 de conturi cripto pe platforma Binance din 2021, inclusiv două despre care spunea că sunt legate de Statul Islamic şi zeci despre care a spus că sunt deţinute de firme palestiniene legate de Hamas.

Ca răspuns la acel articol, Binance a spus că lucrează cu forţele de ordine şi "exploatează informaţiile care le sunt disponibile numai pentru a identifica persoanele care operează conturi pentru organizaţii ilicite".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Cash is King ! Folositi numerar, rezistati confortului utilizarii cardurilor ! Curand o sa fim santajati cu bloch area conturilor, daca nu ne conformam.

    1. Ce carduri mai puteți folosi în Soviet? DavaiCeas?

    Foarte bine.

    Scade bitcoinul? 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb