Joburile în vânzări, cele mai căutate în perioadă de criză

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Resurse Umane / 17 aprilie 2009

Locurile de muncă în domeniul vânzărilor sunt cele mai căutate în această perioadă de criză, afirmă Value International (HVI), companie de consultanţă HR, audit organizaţional şi strategii de realocare de personal din Europa de Est, în urma unui studiu privind piaţa de locuri de muncă, citat de Agerpres.

Concluzia care se desprinde în urma acestei cercetări arată că, după primul trimestru al anului 2009, se poate spune că toate domeniile au fost afectate de criza globală, aceste schimbări având consecinţe grave asupra zonei de resurse umane. Majoritatea companiilor au adoptat o strategie de reducere a costurilor bazată pe reducerea salariilor şi restructurarea unor posturi, iar în acest context au devenit foarte interesate de realizarea unei viziuni de ansamblu a afacerilor pe care le desfăşoară şi, în acelaşi timp, de găsirea oamenilor potriviţi pentru implementarea strategiilor adoptate. Astfel, angajatorii se concentrează pe departamentele de vânzări, care generează dezvoltarea afacerii, fapt ce a dus la adevărata creştere a cererii de locuri de muncă în acest domeniu.

Petra Votisky, country manager HVI, este de părere că, pentru a avea succes, companiile au nevoie de cei mai buni oameni în departamentul de vânzări. "Departamentele de vânzări sunt cele mai importante pentru orice companie, deoarece sunt în legătură directă cu rezultatele financiare. Creşterea volumului de vânzări implică atragerea a noi clienţi şi creşterea profitului. Pentru obţinerea de rezultate financiare pozitive este nevoie de personal calificat, în special în acest departament, în acelaşi timp fiind absolut necesare implementarea unei strategii foarte echilibrate şi unei administrări inteligente a costurilor", a afirmat Petra Votisky.

Potrivit specialiştilor, companiile întâmpină dificultăţi în definirea profilelor de vânzări potrivite în condiţiile de criză, deoarece aptitudinile necesare înainte de criză nu mai sunt neapărat potrivite acum: "O parte dintre clienţii noştri şi-au schimbat cerinţele, fiind mai specifice, iar o parte dintre aceştia au nevoie de suport pentru identificarea abilităţilor care lipsesc în echipa de vânzări".

Deoarece în perioadă de criză costurile de administrare a personalului au crescut foarte mult, specialiştii sfătuiesc companiile să-şi externalizeze procesul de evaluare sau procesul de diligenţă HR care poate oferi o imagine clară asupra personalului din cadrul unei companii şi oferă sprijin în dezvoltarea strategică a acesteia. Dacă este identificată strategia potrivită, recuperarea investiţiei în auditul HR poate fi mai scurtă de şase luni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb