Kaufland organizează târguri pentru micii producători

ISABELLE STAN
Ziarul BURSA #Companii / 6 iunie 2016

Kaufland a organizat, la finalul săptămânii trecute, un târg dedicat micilor producători locali, iniţiativă care face parte dintr-un proiect mai amplu al retailerului.

Hypermarketul nu a perceput cotă parte din veniturile încasate de cei aproximativ 50 de expozanţi, potrivit lui Valer Hancaş, Manager Corporate Affairs & Comunicare Kaufland România.

Domnia sa a declarat: "Producătorii şi fermierii locali au nevoie de sprijin inclusiv din partea retailerilor, astfel încât produsele lor să fie şi mai aproape de români. Suntem printre puţinii retaileri cu peste 50% din sortimente produse în România. De asemenea, derulăm proiectul Cooperativa «Ţara Mea», cu Federaţia Agrostar şi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin care ajutăm micii producători să aibă pieţe de desfacere".

Kaufland îşi propune ca în câţiva ani de zile să ajungă să achiziţioneze cel puţin 50% din carnea de porc de la fermierii din ţară, ceea ce înseamnă minimum 500 de porci pe zi.

Emil Florian Dumitru, preşedintele federaţiei naţionale Pro Agro, este de părere că românii preferă produsele româneşti, atâta timp cât sunt proaspete, de calitate şi ambalate corespunzător.

Potrivit acestuia, există o presiune asupra fermierilor, din cauza supraimpozitării, a lipsei de reglementări în ceea ce priveşte cotele de lapte sau a inconsecvenţei fondurilor europene.

În acest sens, domnul Dumitru a oferit exemplul Poloniei, unde există 1830 de cooperative, în comparaţie cu 496 în ţara noastră, din care aproximativ 50% nu funcţionează din cauza supraimpozitării de 32% aplicată membrilor. De asemenea, litrul de lapte din Polonia se vinde cu 18 eurocenţi, spre deosebire de 0,6-0,9 eurocenţi, preţul pe litru de lapte din România, ţinând cont şi de faptul că statul polonez oferă subvenţii pentru transport şi prime de calitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb