KFC şi-a sporit afacerile cu 13%

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 3 septembrie 2010

Vânzările reţelei de restaurante de tip fast-food KFC România au crescut cu 12,8% în primul semestru, la 101,2 milioane de lei, faţă de valoarea de 89,7 milioane de lei din aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul programelor de marketing dezvoltate şi a politicilor de preţuri ale companiei. "Creşterea s-a datorat programelor de marketing, politicilor de preţuri şi programului de dezvoltare din ultimii ani", a declarat directorul de marketing al KFC România, Carmen Lupuleţ, citată de Mediafax. În primul semestru, cele mai mari vânzări au fost generate de restaurantele din Bucureşti (Cotroceni, Magheru, Unirea, Plaza, Băneasa Mall), Cluj-Napoca (Iulius Mall Cluj) şi cele două unităţi din Timişoara.

Profitul a crescut cu 3%

În acelaşi timp, profitul companiei a crescut cu aproape 3% în primele şase luni, faţă de rezultatul din aceeaşi perioadă a anului trecut. Potrivit reprezentantului KFC, în prima jumătate a anului s-a redus puterea de cumpărare din partea clienţilor, în condiţiile în care salariile au fost diminuate, iar promoţiile din partea concurenţei au crescut. "Efectele crizei au fost mai accentuate din cauza scăderii puterii de cumpărare a populaţiei, în condiţiile diminuărilor salariale şi a pierderii unor drepturi ale celor din sistemul bugetar, precum şi a creşterii concurenţei şi a creşterii numărului de oferte promoţionale din piaţă", a spus Lupuleţ.

În ceea ce priveşte preţurile, în cazul KFC acestea au fost menţinute la nivelul celor din 2008. "Referitor la majorarea TVA, încercăm să o absorbim parţial sau total, în funcţie de ce se întâmplă cu preţul de achiziţie al materiilor prime", a explicat Lupuleţ.

Încă două restaurante KFC

Planurile reţelei KFC România pentru perioada următoare vizează deschiderea a două restaurante, în Buzău şi Piteşti, după ce în acest an au fost inaugurate două unităţi în Bucureşti, respectiv KFC Sun Plaza şi KFC Crângaşi. "Vom deschide res­taurante noi în Buzău şi Piteşti în această toamnă, dar nu putem şti exact ce investiţii vor presupune până când nu sunt definitivate detaliile de amenajare", a adăugat Lupuleţ. KFC are 38 de restaurante în ţara noastră, dintre care 17 în Bucureşti.

Pentru acest an, compania se aş­teaptă la afaceri de aproximativ 162 milioane de lei, în creştere cu 10% faţă de anul trecut, bazându-se, printre altele, pe deschiderea de noi unităţi.

Reţeaua KFC, prezentă în România din 1997, este operată în sistem de franciză de către firma US Food Network, controlată de omul de afaceri Puiu Popoviciu, care deţine şi franciza Pizza Hut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb