LA FINALUL OPERAŢIUNII "POMI DE CRĂCIUN", Poliţia Română a dat amenzi de aproximativ 8 milioane de lei

Vlad Giurgiu
Companii / 31 decembrie 2016

Poliţia Română a dat amenzi de aproximativ 8 milioane de lei

Poliţia Română a constatat aproape 1.000 de infracţiuni la legislaţia din domeniul silvic şi a aplicat peste 1.700 de amenzi contravenţionale, însumând 8 milioane de lei, în urma operaţiunii "Pomi de Crăciun", informează IGPR într-un comunicat de presă.

Poliţiştii de ordine publică din toată ţara, sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică a Poliţiei Române, au acţionat, premergător sărbătorilor de iarnă, pe drumurile forestiere şi pe drumurile publice, în zonele împădurite cu răşinoase şi în pieţe, târguri, oboare sau alte locuri de comercializare, pentru prevenirea comiterii infracţiunilor ce contravin legislaţiei silvice, în ceea ce priveşte tăierea, transportul şi comercializarea pomilor de Crăciun.

Astfel, în perioada 21 noiembrie-24 decembrie, în urma a peste 7.100 de acţiuni, poliţiştii au constatat 932 infracţiuni şi au aplicat 14.946 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 8 milioane de lei, dintre care 1.765 la legislaţia din domeniul silvic.

Oamenii legii au confiscat 5.098 de metri cubi de material lemnos, în valoare de peste un milion de lei, 13.823 pomi de Crăciun, în valoare de 485.000 de lei, 8 tone de cetină de brad/molid şi 8.815 coroniţe de brad şi au indisponibilizat 110 de ferăstraie mecanice, 73 de topoare şi securi şi 333 de utilaje, autoturisme sau atelaje hipo.

În activităţi au fost angrenaţi angajaţii Serviciului pentru Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol din cadrul Direcţiei de Ordine Publică a Poliţiei Române, poliţiştii cu atribuţii în domeniul silvic din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, în colaborare cu specialişti silvici din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva şi a Gărzii Naţionale de Mediu.

Printre capturile realizate de Poliţia Română se regăsesc următoarele:

- La data de 21 decembrie, un bărbat a fost depistat în judeţul Bacău în timp ce deţin ea în curtea locuinţei, 100 de pomi de Crăciun, în valoare de 2.500 de lei, fără documente legale de provenienţă. Acestuia i s-a aplicat o sancţiune contravenţională de 5.000 de lei, iar pomii au fost confiscaţi şi predaţi în custodie la Ocolul Silvic Ghimeş-Făget, în vederea valorificării.

- În urma unui control efectuat, la data de 9 decembrie, la un supermarket din Craiova, s-a constatat că societatea comercializa 2.860 de pomi de Crăciun proveniţi din Danemarca, fără documente de provenienţa prevăzute de normele legale. Societatea a fost sancţionată cu amendă în valoare de 12.500 de lei, iar pomii de Crăciun, în valoare de 71.500 de lei, au fost confiscaţi.

- Administratorul unei societăţi comerciale din Vrancea, a fost depistat de poliţişti, la data de 17 decembrie într-o piaţă din Galaţi, în timp ce comercializa 243 de brazi, fără a deţine acordul de a emite şi elibera documente cu regim special, prevăzute de legislaţia silvică. Faţă de persoana juridică s-a dispus măsura sancţionării contravenţionale şi confiscarea materialului lemnos.

- La data de 28 noiembrie, pe Drumul Naţional 2D, în localitatea Boloteşti, a fost oprită, de poliţişti, o autoutilitară, încărcată cu peste 31 de metri cubi de cherestea din specia răşinoase, pentru care conducătorul auto a prezentat un aviz de însoţire secundar, în care era înscrisă cantitatea de 18,00 metri cubi. Şoferul a fost sancţionat contravenţional, fiind dispusă şi măsura complementară a confiscării plusului de material lemnos.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb