"Lactalis" propune licenţierea mărcii "La Dorna" către un terţ pentru o anumită perioadă de timp

Andrei Stan
Companii #Agro-alimentar / 17 iunie 2017

"Lactalis" propune licenţierea mărcii "La Dorna" către un terţ pentru o anumită perioadă de timp

Grupul "Lactalis" propune licenţierea mărcii de unt "La Dorna" pentru o anumită perioadă de timp către un terţ, având în vedere faptul că autoritatea de concurenţă consideră că tranzacţia prin care grupul preia "Covalact" şi "Lactate Harghita" riscă să ducă la consolidarea poziţiei pe piaţa producţiei şi comercializării untului la nivel naţional, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Concurenţei.

Sursa citată precizează: "Consiliul Concurenţei pune în dezbatere publică angajamentele formulate de grupul Lactalis pentru a elimina preocupările legate de concurenţă identificate în contextul achiziţiei societăţilor Covalact SA şi Lactate Harghita SA. În urma analizei, autoritatea de concurenţă a constatat că tranzacţia poate conduce la consolidarea poziţiei grupului Lactalis pe piaţa producţiei şi comercializării untului, la nivel naţional. Consiliul Concurenţei şi-a exprimat îngrijorările de ordin concurenţial pe această piaţă cu privire la reducerea posibilităţilor de alegere ale consumatorilor. Angajamentele propuse de grupul Lactalis constau în licenţierea mărcii de unt «La Dorna» pentru o anumită perioadă de timp către un terţ (societate comercială cu competenţă industrială relevantă, independentă de grupul Lactalis), corelată cu schimbarea mărcii («re-branding») de către terţ".

Ulterior acestei perioade, marca de unt "La Dorna" se va reîntoarce în portofoliul grupului "Lactalis", care se va abţine de la folosirea respectivei mărci pentru unt, pentru o perioadă de timp suficientă ca terţul să poată beneficia de creşterea cotei sale de piaţă.

Consiliul Concurenţei invită persoanele fizice sau juridice interesate să trimită observaţii cu privire la angajamentele propuse de către grupul "Lactalis" până la data de 23 iunie.

"După analiza observaţiilor formulate de către terţi, Consiliul Concurenţei poate solicita părţilor modificarea propunerilor şi poate decide acceptarea sau respingerea angajamentelor", se mai arată în comunicat.

Autoritatea de concurenţă precizează că va verifica îndeplinirea angajamentelor de către grupul "Lactalis".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb