Laszlo Klarik: Trebuie urgentate plăţile pentru SAPARD

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 10 aprilie 2007

Directorul general al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) Laszlo Klarik a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, că l-a informat pe noul ministru al agriculturii, Decebal Traian Remeş, că trebuie accelerat ritmul de efectuare a plăţilor pentru proiectele SAPARD.

Directorul general al APDRP Laszlo Klarik a declarat, recent, citat de NewsIn, că este necesar ca plăţile pentru proiectele SAPARD să se efectueze într-un ritm mai alert, astfel încât să se poată cheltui toţi banii alocaţi pentru 2007.

"M-am întâlnit dimineaţă (vineri-n.r.) cu noul ministru al agriculturii Decebal Traian Remeş şi i-am prezentat situaţia la zi a plăţilor efectuate până în prezent. Nu a fost o discuţie tehnică, dar i-am precizat că trebuie găsită o soluţie, astfel încât să facem toate plăţile programate pentru acest an", a spus Klarik.

Acesta a precizat că de la începutul anului, agenţia a efectuat plăţi în valoare de aproximativ 110 milioane de euro. "Până la sfârşitul anului mai avem de cheltuit 300 de milioane de euro, iar ritmul de acordare a plăţilor este de 25 de milioane de euro pe lună, astfel încât trebuie să găsim o soluţie pentru urgentarea plăţilor", a explicat Klarik.

Numărul proiectelor depuse în 2006 pentru finanţare SAPARD a crescut cu 56,3%, comparativ cu cele primite în perioada 2000-2005. Astfel, în 2006, au fost depuse 3.985 de proiecte în valoare de 1,09 miliarde de euro, în timp ce de la debutul proiectului SAPARD până la sfârşitul anului 2005, s-au primit 2.570 de proiecte.

Confruntaţi cu un număr mare de proiecte reprezentanţii APDRP au anunţat, la sfârşitul lunii noiembrie 2006, că au solicitat Comisiei Europene prelungirea cu doi ani a termenului de efectuare a plăţilor, fiind în imposibilitatea de a finaliza plăţile aferente anului 2004. Regula programului SAPARD spune că plăţile aferente anumitor proiecte trebuie făcute în maxim doi ani de la contractarea acestora.

Pentru programul SAPARD România a primit fonduri europene de 1,5 miliarde de euro, din care a reuşit să cheltuie 744 de milioane de euro. Diferenţa trebuie utilizată până în 2008, dată la care se finalizează programul SAPARD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb