"Leasing IT - Software" a prezentat situaţia şi oportunităţile pieţei

Dragoş Rizea
Ziarul BURSA #Companii #IT / 2 iulie 2004

Valoarea contractelor de leasing IT încheiate anul trecut s-a ridicat la 1,42 miliarde dolari, din care aproximativ 31 milioane dolari (2,19%) a însemnat birotica şi echipamente medicale s-a arătat la evenimentul "Leasing IT - Software", organizat de IDG România unde au fost prezenţi reprezentanţi din circa 100 de companii de software, de leasing, ai băncilor şi ai asociaţiilor de IT din România.

Piaţa locală de software s-a ridicat la 79 milioane Euro în 2003 şi se estimează a atinge 87 milioane Euro în acest an, se demonstrează în studiile EITO, care indică o creştere în directia achiziţiei de aplicaţii software. Software-ul reprezintă 11% din volumul pieţei de IT din România, iar dinamica de crestere anuală estimată de IDC este de 6-7%. Prin leasingul de software furnizorul vinde clientului licenţa, adică dreptul de utilizare, dar nu şi dreptul de proprietate asupra aplicaţiei în sine. La finalul contractului de leasing dreptul de utilizare încetează la client şi produsul se întoarce la furnizor.

Mihaela Gorodcov, director general "IDG România" a afirmat: "Producătorii, societăţile de leasing, băncile şi beneficiarii sînt părţile implicate direct în această activitate şi, în mod cert sînt şi cîştigătorii. În aceste cazuri există întotdeauna garanţii şi şi-a dovedit din plin eficacitatea economică. Iata însa că recent, legea leasingului din 1997 a fost amendată cu prevederi referitoare la leasingul de soft, o noutate în domeniu pentru toată lumea. Avem aici în vedere un produs de un tip special - software-ul - iar introducerea lui în circuit creaza noi oportunităţi".

Printre alte aspecte abordate la evenimentul "Leasing IT - Software" au fost încurajarea producţiei de software, diminuarea pirateriei şi a exodului peste hotare a specialiştilor din IT, dar şi cresterea numărului de locuri de muncă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb