Legături bazate pe cunoaştere între Azerbaijan şi România

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 26 iunie 2007

Foto Simbol

Foto Simbol

O delegaţie oficială a Guvernului Republicii Azer­baijan a vizitat Ro­mânia în perioada 17-22 iunie, cu scopul de a învăţa din experienţa ţării noastre de implementare a Proiectului economiei bazate pe cunoaş­tere finanţat de Banca Mondială, precum şi din experienţa altor programe guvernamentale implementate în România. Vizita a fost finanţată de către Banca Mondială şi a fost găzduită de Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei din România, coordonatorul pentru ICT al activităţilor economie prin cunoaştere din România.

Proiectul economiei prin cunoaştere este în valoare totală de 69, 4 milioane de dolari, din care 60 milioane USD de la Banca Mondială. Obiectivul proiectului este acela de a accelera participarea comunităţilor dezavantajate din punctul de vedere al informării din aproximativ 260 de comune şi oraşe mici la societatea şi economia bazată pe cunoaştere din România. În acest scop, proiectul susţine o serie de intervenţii multisectoriale cuprinzătoare, combină abordarea "de la vârf spre bază"cu cea bazată pe nivelul comunităţii şi se concentrează asupra echilibrării bunurilor publice cu iniţiativele private, astfel încât fondurile publice să fie cheltuite într-o manieră eficientă din punctul de vedere al costurilor, iar cererea să fie orientată în aşa fel încât să promoveze viabilitate pe termen lung. Mai exact, în comunităţile vizate, dezavantajate din punctul de vedere al informării, Reţelele Comunităţilor Locale ar urma să devină un instrument cotidian pentru educaţie, afaceri şi comunicaţii publice cu guvernul, odată cu creşterea managementului privat şi a auto-susţinerii financiare.

Pe parcursul vizitei, delegaţia şi-a exprimat de asemenea interesul pentru alte iniţiative guvernamentale ale Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, precum portalul virtual de plăţi, sistemul electronic naţional şi e-achiziţiile, precum şi pentru serviciul universal oferit prin instalarea tele-centrelor în zonele rurale, menite să reducă dis­crepanţele din domeniul digital.

"Ca şi România, Azerbaijanul are nevoie de proiecte reale care să susţină dezvoltarea tehnologiei informaţiei, inclusiv prin asigurarea accesului la informaţie digitală cetăţenilor din comunităţile defavorizate şi familiarizarea acestora cu echipamentul IT&C, aspecte regăsite în Proiectul economiei prin cunoaştere. Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei din Azerbaijan, prin intermediul domnului ministru Ali Abbasov, îşi exprimă sprijinul pentru o colaborare între cele două ministere şi doreşte să continue colaborarea pe termen lung în vederea implementării Proiectului economiei prin cunoaştere şi a elaborării de noi proiecte transfrontaliere," a declarat Isbandyiar Aliyev, director adjunct al Departamentului pentru Dezvoltarea Societăţii de Informaţii din cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, şeful delegaţiei azere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb