Licitaţie pentru proiectul tehnic al Pasajului "Octav Băncilă"

Doru Mocanu, Iaşi
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 12 mai 2008

Licitaţie pentru proiectul tehnic al Pasajului "Octav Băncilă"

Primăria municipiului Iaşi va organiza, pe 23 iunie, o licitaţie pentru încredinţarea execuţiei proiectului tehnic al Pasajului "Octav Băncilă", unul dintre obiectivele investiţionale majore ale actualei administraţii ieşene. Cosmin Coman, şeful Direcţiei de Programe şi Servicii pentru Comunitate din cadrul Primăriei Iaşi, a declarat: "Pentru această investiţie, am primit de la Guvern suma de 2,1 milioane de lei, fondurile fiind destinate organizării licitaţiei în cadrul căreia vom desemna executantul proiectului tehnic. În plus, în caietul de sarcini al licitaţiei, va fi inclusă şi acordarea unor servicii de avocatură, deoarece pentru realizarea acestui pasaj trebuie făcute câteva exproprieri".

Domnia sa a adăugat că documentaţia, a cărei realizare va fi scoasă la licitaţie, este necesară pentru accesarea fondurilor structurale, deoarece proiectul va fi depus în vederea obţinerii finanţării prin intermediul axei 2 a Programului Operaţional Regional.

Pasarela "Octav Băncilă" va simplifica legătura între cartierele ieşene Păcurari şi "Alexandru cel Bun", despărţite acum de o linie de cale ferată pentru traversarea căreia se pierde foarte mult timp la barieră. Conform studiului de fezabilitate realizat de compania ieşeană "TGH Investment", construcţia va avea o lungime de 500 de metri, o lăţime a carosabilului de 14 metri, iar lăţimea trotuarelor va fi de patru metri. Accesul maşinilor pe pasaj va fi realizat prin două sensuri giratorii, la intrările din bulevardele Păcurari şi Alexandru cel Bun.

Pasajul va avea două sensuri, fiecare cu câte două benzi de circulaţie, iar lângă scările de acces pentru pietoni vor fi montate lifturile pentru persoa­nele cu handicap. De asemenea, sub pasarelă se intenţionează amenajarea a cel puţin 250 de locuri de parcare.

Conform studiului de fezabilitate, valoarea investiţiei va fi de circa 22 milioane de euro, din care lucrările de construcţie ar trebui să nu depăşească valoarea de 17 milioane de euro. Diferenţa este constituită din cheltuielile necesare asigurării dotărilor, a trei lifturi pentru persoanele cu handicap, estimate la circa 300.000 de euro bucata, achitarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic de execuţie şi, nu în ultimul rând, pentru despăgubirile persoanelor care vor fi expropriate. Pentru exproprieri, se estimează un necesar de circa 1,7 milioane de euro. Sunt vizate 30 de terenuri aparţinând unor persoane private.

În aceeaşi perioadă cu licitaţia pentru Pasajul "Octav Băncilă", Primăria Iaşi va mai organiza o altă licitaţie, pentru realizarea documentaţiei necesare amenajării zonei de agrement Ciric. Suma primită de la Guvern pentru acest obiectiv este de aproximativ 830.000 lei. În acest caz, se vor realiza studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic. Suprafaţa studiată este de 256 de hectare, din care 20 de hectare reprezintă luciu de apă, diferenţa fiind ocupată de pădure.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb