Luca Serena îl înlocuieşte pe Mauro Maria Angelini la conducerea Cofindustria Est Europa

D.I.
Companii / 28 martie 2018

Luca Serena

Luca Serena

Adunarea Confindustria România, condusă de noul Preşedinte, Giovanni Villabruna, (Ansaldo Nucleare - Romania), a votat, pe 15 martie, în unanimitate, numirea lui Luca Serena la preşedinţia Confindustria Est Europa, ca expresie a Reprezentanţei Internaţionale române, se arată într-un comunicat al Cofindustria Est Europa, remis Redacţiei.

Potrivit documentului, săptămâna trecută, la sediul Confindustria, în Viale dell'Astronomia la Roma, s-au întrunit Consiliul de Administraţie al Confindustria Est Europa şi Federaţia Reprezentanţelor Internaţionale a Confindustria, care include Albania, Belarus, Bosnia, Bulgaria, Macedonia, Muntenegru, România, Serbia şi Ucraina, Croaţia şi Slovenia aflate în faza de aderare, care şi-a ales în unanimitate noul preşedinte în persoana fostului preşedinte al Confindustria România, Luca Serena.

Reprezentanţii Cofindustria afirmă că preşedintele nou ales, Luca Serena, care a fost deja timp de doi ani membru în cadrul consiliului executiv al Confindustria Est Europa, este de fapt una dintre figurile cheie ale prezenţei Confindustria în Europa de Est, fiind cel care a condus proiectul de internaţionalizare asociativă în anul 2001, care a dus la deschiderea ulterioară în România, în 2003, a primei reprezentanţe a întreprinzătorilor în străinătate, sub egida Unindustria Treviso.

Implicarea lui Luca Serena în cadrul asociaţiei a început în 1987, când a fost preşedinte ai tinerilor întreprinzători în cadrul Unindustria Treviso, iar apoi toate funcţiile pe care le-a ocupat s-au aflat sub semnul internaţionalizării (în 1994 a fost consilier pe teme de internaţionalizare şi export în cadrul Unindustria Treviso, apoi a ocupat aceeaşi funcţie în 2001 în cadrul Confindustria Veneto, între 2000 şi 2008 a fost membru al comitetului pentru afaceri şi relaţii internaţionale în cadrul Confindustria la Roma, apoi preşedinte al Confindustria Romania în 2010). Din 2017 este membru al GTIA - Grupul Tehnic pentru Internaţionalizare Asociativă în cadrul Confindustria, sub conducerea Preşedintelui Edoardo Garrone. Din punct de vedere profesional, Luca Serena este Director General a societăţii Guerrato Spa din Rovigo, care îşi desfăşoară activitatea în facility management şi construcţii, prezentă şi în România, unde se ocupă de construirea unui spital la cheie în valoare de peste 50 milioane de euro.

Potrivit sursei citate, Preşedintele nou ales al Confindustria Est Europa a avut deja întâlniri importante. Astfel, pe 27 martie a participat la Tirana, la Adunarea Generală Confindustria Albania, în cadrul căreia a fost organizată şi o întâlnire restrânsă cu reprezentanţii Guvernului albanez.

Luca Serena a declarat: "A trebuit să particip la acest moment important pentru a-l asigura pe Preşedintele Confindustria Albania, Sergio Fontana, de atenţia şi sprijinul potrivit din partea Federaţiei, drept recunoaştere pentru munca excelentă desfăşurată de reprezentanţa albaneză şi pentru momentul strategic de colaborare şi interacţiune pozitivă instaurat cu Guvernul albanez".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb