MAE:  Alţi trei cetăţeni români au fost evacuaţi din insula Saint Martin, afectată de uraganul Irma

Andrei Stan
Miscellanea #Mediu / 12 septembrie 2017

Alţi trei cetăţeni români au fost evacuaţi din insula Saint Martin, afectată de uraganul Irma

Alţi trei cetăţeni români au fost evacuaţi, în seara zilei de 11 septembrie, din insula Saint Martin, afectată de uraganul Irma, către Santo Domingo, Republica Dominicană, numărul cetăţenilor români evacuaţi din zonele afectate de calamităţi ajungând la şapte, a anunţat astăzi Ministerul Afacerilor Externe (MAE), într-un comunicat de presă.

MAE precizează: "Celula de Criză a Ministerului Afacerilor Externe (MAE), activată din dispoziţia ministrului afacerilor externe pentru coordonarea intervenţiilor misiunilor diplomatice în zona calamitată după trecerea uraganului IRMA, îşi continuă activitatea prin toate structurile componente, active şi operaţionale 24/7, pentru sprijinirea tuturor cetăţenilor români afectaţi.

Celula de Criză a MAE coordonează activitatea a 12 misiuni diplomatice şi oficii consulare (Washington, Ciudad de Mexico, Havana, Chicago, Los Angeles, New York, Paris, Haga, Londra, Lisabona, Varşovia, Ankara) atât din ţările afectate de fenomenele meteorologice menţionate, cât şi din statele care au cetăţeni în zonele respective şi întreprind demersuri de asistenţă şi evacuare.

În urma demersurilor susţinute întreprinse de Celula de Criză a MAE, în seara zilei de 11 septembrie 2017, alţi trei cetăţeni români au fost evacuaţi din Insula Saint Maarten/ Saint Martin către Santo Domingo, Republica Dominicană. Acţiunea de evacuare, coordonată de Celula de Criză a MAE, s-a realizat prin intermediul Ambasadei României la Bogota, cu sprijinul Consulatului Onorific al României la Santo Domingo. În prezent, cetăţenii români sunt în siguranţă în Republica Dominicană, de unde urmează să îşi continue călătoria. Misiunile diplomatice şi oficiile consulare din statele de tranzit vor oferi asistenţă pe perioada deplasării către destinaţie".

Celula de criză a MAE, prin intermediul Ambasadelor României la Paris, Haga şi Londra, menţine permanent legătura cu Celulele de Criză ale autorităţilor celor trei state sub a căror jurisdicţie se află principalele teritorii insulare afectate (Insula Saint Martin/Sint Maarten, Insulele Virgine Britanice).

De asemenea, Celula de Criză a MAE, prin ambasadele României la Ankara, Lisabona şi Varşovia, se coordonează şi cu autorităţile altor state care se confruntă cu situaţii similare şi care gestionează cazurile propriilor cetăţeni aflaţi în zona afectată.

Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (Call Center-ul consular) este în legătură permanentă cu membrii familiilor cetăţenilor români aflaţi în zona afectată, menţionează MAE.

Reprezentanţii MAE subliniază faptul că, în continuare, comunicarea cu cetăţenii români aflaţi în zonele străbătute de uragan se realizează cu deosebită dificultate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb