Punctual Consult lanseaza astazi in Romania me-Learning, programe de e-learning pentru middle si top management, sub brandul si cu tehnologia unica a ALEAS (Adaptive Learning Systems) - marca inregistrata a IQ ConsultinG.
Punctual Consult are drepturi comerciale exclusive pentru Romania din partea companiei IQ ConsultinG - lider de piata pe acest segment in Europa centrala si de est.
me-Learning se deosebeste radical de orice exista acum similar pe piata din Romania:
- Cursantii nu trebuie sa se deplaseze si nici sa isi delege responsabilitatile pe durata trainingului. Ei pot lucra ORICAND (seara, in week-end, in timpul programului) si ORIUNDE (acasa, la birou etc), fara sa fie nevoie sa se adune toti deodata in aceeasi locatie;
- Gradul ridicat de interactivitate;
- Simularea unor situatii curente de management legate de tematica abordata si luarea de catre cursant a deciziilor in timp real;
- Feed-back individualizat pentru fiecare cursant, disponibil atat pentru acesta (dupa fiecare "lectie" si un feed-back sumarizant la finalul cursului) cat si pentru organizatorul trainingului (permitnd astfel evaluarea detaliata a evolutiei fiecarui cursant pe parcursul programului si cuantificarea eficientei trainingului).
Printre companiile care au avut deja incredere, la nivel mondial, in aceste solutii, se numara:
"Pentru inceput, oferim cursul de Management al Proiectelor (disponibil in limba engleza si, in curand, in cea romana) si cursul de Management al Schimbarii (disponibil in limbile romana si engleza). Inca in cursul acestui an vom putea sa va punem la dispozitie si un curs de Management al Performantei. Toate sub numele generic de me-Learning (management e-learning)." spune Nicolae Coja, director general Punctual Consult.
Incepand cu aprilie 2008, simularile organizationale de management me-Learning sunt disponibile si in Romania.
Brandul me-Learning (management e-Learning) reprezinta o serie de cursuri electronice bazate pe simulare, in scopul dezvoltarii abilitatilor manageriale. Programele me-Learning au fost lansate in 2004. Seria de cursuri dezvolta abilitatile personale manageriale ale participantilor, sporind astfel competitivitatea corporatiilor in care isi desfasoara activitatea.
me-Learning este deja o marca recunoscuta in lumea e-learning-ului, iar standardul sau inalt este garantat prin cercetarea continua si prin colaborarea fructoasa cu consultanti in management, scoli de afaceri si experti IT. Printre acestia, manageri din organizatii de top, ce au colaborat la elaborarea programelor me-Learning :
Esenta me-Learning o constituie micro-simularea. Prin intermediul simularii unei povesti se integreaza in "joc" diferite dileme manageriale. Dumneavoastra, utilizatorul programului, deveniti un personaj din respectiva "poveste", fiind pus in situatia de a lua decizii manageriale pe baza informatiilor pe care le primiti pe parcurs.
Materialele me-Learning ofera in mod real atat o "poveste cadru", al carei scop este participarea individuala, cat si un continut de referinta, privitor la subiectele tratate. In dezvoltarea materialelor de studiu am pornit de la ideea ca sentimentul de implicare accelereaza procesul de invatare in mod semnificativ. Din acest motiv, nu am integrat materialele de referinta ca si "lecturi obligatorii", ci, mai degraba, le-am dezvoltat ca si mijloace de orientare la libera alegere. Pe baza experientei noastre, in procesul de rezolvare a unor probleme complexe, utilizatorii au tendinta de a studia materialele de referinta in detaliu, acestea devenind, deseori, relevante in luarea deciziilor.
Programul me-Learning Managementul Schimbarii, transpune metodologia recunoscuta la nivel mondial a lui J.P. Kotter intr-un format interactiv. In cursul simulat, utilizatorul isi asuma rolul managerului unui restaurant de hotel, avand sarcina de a conduce afacerea cu probleme catre succes.
In cursul de Managementul Proiectelor, utilizatorul va avea de atins varful de 8.848 m, ca si lider al echipei de proiect a unei expeditii in Himalaya. Cursantul va decide asupra componentei echipei, a metodelor de dezvoltare a echipei si a mijloacelor de motivare. El/ea va trebui sa aprecieze realizarile, sa isi asume riscuri si sa administreze crizele, atunci cand este necesar. Utilizatorul va lua, practic, deciziile referitoare la tot, de la trasarea itinerarului si pana la intoarcerea acasa - asumandu-si responsabilitatile manageriale.
Programul de Managementul Performantei va va purta pe aripile cele mai cunoscute curse de ambarcatiuni - America"s Cup. In aceasta lume, succesul (castigarea cursei) este cea mai buna performanta a echipei. Nu exista persoane inutile pe punte; liderul va trebui sa scoata ce e mai bun din fiecare post. Pe parcursul simularii, utilizatorul va trebui sa atinga pozitia de cel mai bun capitan de ambarcatiune. Va fi pus in situatia de a lua decizii cu privire la echipaj, alocarea sarcinilor, mijloace de motivare; va trebui, de asemenea, sa administreze conflicte - sa le aplaneze sau sa le escaladeze, alegand situatia cea mai avantajoasa pentru performanta echipajului.