MedLife preia Clinica Badea Medica din Cluj

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 29 mai 2019

MedLife preia Clinica Badea Medica din Cluj

Grupul este în discuţii cu alţi doi-trei operatori din ţara noastră, dar şi din ţările învecinate pentru a-şi extinde prezenţa

Prestatorul de servicii medicale private MedLife (M) preia un pachet de 65% din Clinica Badea Medica din Cluj Napoca, informează emitentul printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB), aceasta fiind cea de-a 23-a achiziţie derulată de grupul medical de la înfiinţare şi până în prezent. ­

Mihai Marcu, preşedinte şi director general al MedLife a subliniat că oraşul Cluj reprezintă unul dintre cele mai importante puncte de interes în planul de dezvoltare al prestatorului de servicii medicale.

"Am deschis prima dată în acest oraş un laborator de analize şi un centru de medicina muncii, iar apoi ne-am extins cu o clinică de mari dimensiuni - Hyperclinica MedLife. În urmă cu doi ani am adăugat şi partea de servicii spitaliceşti, odată cu intrarea în acţionariatul spitalului Humanitas", a declarat Mihai Marcu.

Centrul medical din Cluj oferă o gamă complexă de servicii medicale, axate în principal pe segmentul de patologie abdominală, dar acoperă şi alte tipuri de afecţiuni, se arată în notificarea remisă de MedLife către BVB, în care se adaugă că pacienţii pot accesa consultaţii clinice de specialitate de gastroenterologie, medicină internă sau dermatologie.

Badea Medica, fondată în 2012, a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 1,617 milioane de lei, cu 11,5% peste cea din anul anterior, în timp ce profitul net a fost de 0,086 milioane de lei, faţă de o pierdere minoră în 2016, potrivit site-ului "termene.ro".

Pe lângă preluarea operatorului medical din Cluj, MedLife anunţă şi continuarea strategiei sale de extindere atât în ţară cât şi în străinătate.

"Vom continua programul de achiziţii atât în România, cât şi în ţările învecinate aflate în prospecţie, urmând planul anunţat către investitori şi acţionari", a precizat Mihai Marcu.

Potrivit raportului companiei, MedLife poartă deja discuţii în acest sens cu alţi doi-trei operatori din ţara noas­tră, dar şi din ţările învecinate.

La începutul acestui an, prestatorul de servicii medicale a achiziţionat pachetul majoritar de 51% de acţiuni al grupului de companii Rozsakert Medical Center, din Ungaria, aceasta fiind prima mutare a unei companii româneşti din sectorul medical privat în afara ţării.

MedLife, una dintre puţinele companii de creştere de la Bursa de Valori Bucureşti a înregistrat, după primele trei luni ale anului curent, o pierdere de 1,05 milioane de lei, faţă de un profit de 0,6 milioane de lei în primul trimestru din 2018, ca urmare a adâncirii pierderilor financiare cu 170,1%, de la 2,5 milioane de lei în primele trei luni ale lui 2018, la 6,75 milioane de lei la finalul lunii martie 2019.

La nivel operaţional, MedLife a obţinut un profit de 5,86 milioane de lei, cu 66,8% peste cel raportat după primele trei luni din 2018.

La finele lunii decembrie a anului trecut, Mihail şi Nicolae Marcu deţineau 31,76% din prestatorul de servicii medicale în timp ce Mihaela Cristes­cu, mama fraţilor Marcu, avea 14,04% din MedLife.

Valoarea de piaţă a companiei la bursă este de circa 673 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb