MEMBRĂ A GRUPULUI ALTEX "Complet Electro Serv" inaugurează prima linie de asamblare profesională de calculatoare

Carola Ionescu
Ziarul BURSA #Companii #IT / 22 martie 2006

Investiţia - 1,4 milioane de euro

Complet Electro Serv (CES) a inaugurat prima linie de asamblare profesională de calculatoare din sud-estul Europei, situîndu-se astfel la nivelul primilor producători IT de pe continent. Linia a fost furnizată de FlexLink, unul dintre cei mai mari producători de astfel de echipamente de producţie din lume. Noua platformă permite controlul automat al fluxului de producţie, testarea automată a produsului finit, producerea simultană a mai multor configuraţii de PC, dar mai ales controlul calităţii post vînzare, fiecare componentă putînd fi urmărită în timp, fiind marcată cu cod de bare. În acest fel, se vor putea identifica în mod rapid ariile de îmbunătăţit, iar costurile de service vor scădea pe termen lung.

Calitatea liniei este garantată şi de parteneri precum Intel sau Microsoft, care au supervizat din acest punct de vedere procesul de producţie şi testare.

Gabriel Jitaru, CEO Complet Electro Serv, a declarat: "Fiabilitatea produselor va avea un impact pozitiv în rata de service, care va scădea de la aproximativ 4% în prezent, la sub 2%. De asemenea, în urma acestei investiţii am obţinut o creştere a capacităţii de producţie la 10.000 de unităţi pe lună într-un singur schimb de lucru". Calitatea procesului de producţie este garantată atît de experienţa şi profesionalismul echipei, cît şi de certificatul de calitate ISO 9001:2001 obţinut de CES în 2004.

Noua linie de producţie PC-uri a necesitat o investiţie totală de 1,4 milioane de euro, investiţie sprijinită de Raiffeisen Leasing. Aceasta este doar punctul de start, în funcţie de evoluţia pieţei şi de solicitări, linia poate fi completată cu alte module.

Prin modernizarea fabricii de calculatoare şi prin experienţa acumulată, CES a devenit un producător de IT de nivel european, ceea ce deschide noi posibilităţi de extindere a activităţii companiei. Astfel, COMPLET ELECTRO SERV îşi va lărgi aria de activitate şi către zona business to business şi caută în prezent distribuitori exclusivi pentru fiecare dintre judeţele ţării.

În plus, CES are în prezent capacitatea de a desfăşura activităţi de asamblare şi pentru alte companii, atît a PC-urilor, cît şi a serverelor pentru piaţa intermediară (între serverele profesionale şi cele de uz comun). O altă zonă de competenţă a companiei o constituie partea de service pentru brandul propriu de computere Davio.

Aparţinînd grupului de firme Altex, Complet Electro Serv este la ora actuală cel mai mare producător local de computere. Compania şi-a început activitatea de producţie în anul 2004, cu brandul de calculatoare Davio. Experienţa acumulată în decursul celor aproape doi ani de la iniţierea activităţii de producţie şi cererea în continuă creştere de PC-uri Davio, au făcut ca CES să îşi dezvolte permanent capacităţile de producţie.

Complet Electro Serv a fost fondată în anul 2002 şi aparţine grupului Altex. În anul 2004 CES a început activitatea de producţie pentru calculatoarele din brandul propriu Davio, devenind în numai cîteva luni unul din principalii producători de calculatoare din România, cu peste 28.000 de unităţi, produse în 2004. În 2005 CES devine lider pe piaţa producătorilor IT autohtoni cu 65.000 de unităţi, iar brandul de calculatoare Davio obţine o cotă de 30% din piaţa de retail de computere din România, Complet Electro Serv a încheiat anul 2005 cu o cifră de afaceri de 18,2 milioa-ne de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb