Mesajele e-mail nesolicitate pot aduce pierderi importante companiilor din România

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 29 septembrie 2009

Mesajele e-mail nesolicitate de către destinatari aduc pierderi de zeci de milioane de euro companiilor din România, relevă un studiu întocmit de compania IT Assist, furnizor de servicii de specialitate externalizate.

Din datele citate reiese faptul că dintr-un total de 1,16 milioane de e-mailuri trimise către 1.700 căsuţe de e-mail ale utilizatorilor din companii, pe perioada unei luni, 58,13% sunt de tip Spam sau Phishing.

Potrivit studiului, un posesor de căsuţă de e-mail primeşte, în medie, 22 de mesaje electronice pe zi dintre care aproximativ nouă sunt legitime, iar restul reprezintă mesaje nesolicitate.

"Pierderile cauzate de un singur tip de incident IT - mesajele nesolicitate - pot fi foarte importante. O companie cu doar 20-30 de angajaţi, cu acces la e-mail şi care nu foloseşte o soluţie de filtrare a e-mailurilor, poate primi, în medie, 150-200 de mii de mesaje nesolicitate într-un an. Dacă presupunem că un angajat pierde 30 secunde cu descărcarea, citirea sau ştergerea fiecăruia dintre aceste mesaje, rezultă o pierdere directă de 1.250 ore lucrătoare pe an, adică aproximativ 4.000 de euro pe an, calculaţi la un cost mediu cu fiecare angajat de numai 500 euro pe lună", a explicat Mircea Mitu, director tehnic IT Assist.

Reprezentantul companiei IT a adăugat că valoarea pierderilor pricinuite de e-mailurile nesolicitate creşte direct proporţional cu numărul de angajaţi care se "ocupă" de verificarea mesajelor nedorite.

"Într-o firmă cu 30-40 angajaţi şi cu productivitate mediu-ridicată, unde costul per angajat, incluzând salariul, taxele şi regiile este de cel puţin 1.000 euro pe lună, pierderile totale datorate mesajelor nesolicitate ajung la 10.000 euro pe an", a declarat Mitu.

Studiul întocmit de IT Assist face parte din campania educaţională "Un IT eficient conduce la costuri mai mici şi profituri mai mari", lansată de furnizorul de soluţii şi servicii IT pe data de 15 Septembrie 2009.

IT Assist a fost înfiinţată în anul 2006 de o echipă cu experienţă în diverse domenii IT atât pe piaţa din România, cât şi în Europa de Vest şi SUA.

Portofoliul de produse al companiei cuprinde proiecte din cele mai variate zone ale tehnologiei informaţiei: securitatea informaţiei, dezvoltare aplicaţii software, implementare aplicaţii de business, promovare online şi e-commerce, dezvoltarea şi implementarea de sisteme complexe, dezvoltarea de înalte tehnologii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb