Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei şi Intel susţin o nouă iniţiativă de informatizare

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 23 aprilie 2007

Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei şi Intel susţin o nouă iniţiativă de informatizare, adresată locuitorilor din mediul rural Ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Zsolt Nagy, a participat astăzi la lansarea în România a unui nou concept de pachet IT&C adresat utilizatorilor din mediul rural, EURO PC, o iniţiativă a companiei Intel. Evenimentul a avut loc în comuna Şinca Veche, judeţul Braşov, una din localităţile incluse în faza pilot a proiectului Economia Bazată pe Cunoaştere.

EURO PC este o soluţie IT&C complexă, incluzând un computer, software educaţional, acces la Internet şi instruire, ce permite locuitorilor din zonele rurale să se bucure de beneficiile tehnologiei informaţiei şi comunicaţii în aceeaşi măsură ca şi locuitorii marilor oraşe.

"De la instalarea Reţelelor Electronice Locale în cadrul proiectului Economia Bazată pe Cunoaştere, în toate cele nouă comunităţi pilot s-a remarcat o creştere semnificativă a numărului solicitărilor de a accesa un computer conectat la Internet de acasă. Lansarea conceptului EURO PC răspunde nevoii locale de informare şi este cu atât mai binevenită, cu cât reprezintă un pachet accesibil şi complet. Această iniţiativă, susţinută de parteneri din industria IT&C locală şi de administraţia locală a comunităţilor beneficiare ale proiectului, consolidează construcţia societăţii informaţionale în zonele rurale şi mic urbane", a declarat Zsolt Nagy, Ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei.

"În calitate de partener al Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informatiei, Intel se bucura ca prin initierea programului EURO PC poate veni in sprijinul eforturilor autoritatilor din Romania de a oferi unui numar tot mai mare de locuitori acces la tehnologia informatiei. Intel aduce astfel calculatoarele mai aproape de oameni, ajutandu-i sa invete mai usor si sa fie la curent cu informatiile care ii intereseaza", a declarat Irinel Burloiu, Intel Business Development Manager.

In cadrul programului EURO PC, partenerii Intel vor oferi calculatoare la preturi accesibile locuitorilor din comunitatile admise in proiectul Economia Bazata pe Cunoastere. Oferta va include computere cu diferite configuratii, software educational in limba romana si o solutie de conectare la Internet. In etapa pilot a programului, Intel intentioneaza sa lanseze EURO PC in cele noua comunitati (Albestii de Muscel - judetul Arges, Aninoasa - judetul Hunedoara, Corund - judetul Hargita, Jurilovca - judetul Tulcea, Lapusnicu Mare - judetul Caras-Severin, Ostra - judetul Suceava, Pilu - judetul Arad, Sinca Veche - judetul Brasov si Targu Lapus - judetul Maramures) unde Economia Bazata pe Cunoastere a fost deja implementata, urmand ca, la o data ulterioara, programul sa fie extins la scara nationala, la celelalte 251 de localitati admise in proiectul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

Conceptul EURO PC este parte a programului Intel World Ahead, prin care compania Intel s-a angajat sa investeasca mai mult de un miliard de dolari in urmatorii cinci ani pentru a accelera accesul la tehnologie si educatie al oamenilor din comunitatile aflate in curs de dezvoltare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb