MINISTERUL ENERGIEI:  CE Hunedoara va angaja un consultant internaţional care să elaboreze un plan de restructurare

Elena Deacu
Companii #Energie / 10 iunie 2015

Complexul Energetic Hunedoara (CEH) a rambursat integral, miercuri, către statul român ajutorul de stat de 40 de milioane de lei declarat incompatibil cu piaţă internă de Comisia Europeană, conform Deciziei nr. C(2015) 2648, cazul SA33475 (2012/C), a anunţat Ministerul Energiei.

Suma provine dintr-un împrumut pe termen scurt acordat de Ministerul Finanţelor. După efectuarea acestor plăţi, CE Hunedoara va putea beneficia de alt ajutor de stat, un împrumut de 37 de milioane de euro, aprobat recent de Guvern.

"Urmează ca Societatea Complexul Energetic Hunedoara să angajeze un consultant internaţional al cărui rol va fi acela de a elabora planul de restructurare. Suntem încrezători că acest lucru se va întâmplă în cel mai scurt timp, astfel încât să putem notifica documentul Comisiei Europene. Odată parcurse aceste etape, vom proceda la implementarea măsurilor de restructurare care să ne permită rentabilizarea CEH", a declarat Andrei Gerea, Ministrul Energiei.

CE Hunedoara, societate cu 6.500 de angajaţi din care majoritate mineri, se află într-o situaţie extrem de dificial din punct de vedere financiar.

Guvernul a aprobat recent un împrumut de 37 de milioane de euro, însă acesta va fi direcţionat doar către termocentralele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (Mintia şi Paroşeni), nu şi pentru cele patru mine din cadrul societăţii, Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vulcan.

Ajutorul nu va fi duce la salvarea complexului, ci va fi folosit la cheltuieli curente. Ajutorul reglementat prin acest act normativ nu se acordă în sectorul cărbunelui şi pentru a demonstra că nu va fi utilizat în sectorul minier, activitatea minieră a societăţii se va separa legal de celelalte activităţi, informează Guvernul. Separarea activităţilor ar duce automat la închiderea celor patru mine din cadrul Complexului, presiunea socială fiind imensă având în vedere că cei mai mulţi din cei 6.500 de angajaţi ai societăţii sunt mineri.

Complexul Energetic Hunedoara înregistra la data de 31 martie 2015 datorii de 942,2 milioane lei, din care datorii restante în suma de 432,8 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb