MINISTRUL ECONOMIEI: Gazprom ar putea colabora cu Romgaz pentru construcţia centralei de la Iernut

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 25 mai 2009

Adrian Videanu le-a prezentat ruşilor proiectul Romgaz la Iernut.

Adrian Videanu le-a prezentat ruşilor proiectul Romgaz la Iernut.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, vineri, că una dintre centralele electrice avute în vedere într-o posibilă colaborare a României cu Gazprom este proiectul Romgaz de la Iernut, de 600 MW. Domnia sa a precizat: "Ar putea exista o colaborare şi în cazul termocentralelor care trebuie modernizate, de exemplu ale companiei Electrocentrale Bucureşti. Sunt 3.000-4.000 MW, centrale pe gaze în România pe care vrem să le construim sau să le modernizăm, plan pe care l-am prezentat şi celor de la Gazprom".

Romgaz a anunţat, în această primăvară, că doreşte să construiască o centrală electrică de 600 MW la Iernut, în cadrul unei sucursale a Termoelectrica. Activele vor fi preluate de Romgaz în contul datoriilor Termoelectrica, de 160 milioane de lei.

În ceea ce priveşte o posibilă implicare a României în proiectul rusesc South Stream, ministrul Videanu a precizat că ţara noastră nu a fost invitată să facă parte din acest gazoduct. Potrivit NewsIn, ministrul Videanu a subliniat că South Stream este un proiect al Rusiei pentru a ocoli Ucraina şi nu vine în întâmpinarea României. Gazprom a solicitat României acordul pentru furnizarea unor date tehnice în vederea construirii conductei South Stream, iar Ministerul român al Economiei i-l va acorda. România are pregătite deja o parte din aceste date, pe care le va înmâna imediat, iar restul informaţiilor vor fi prezentate ulterior.

Gazprom s-a arătat interesată şi de proiectul depozitului de gaze de la Roman-Mărgineni. Giogantul rus va participa la realizarea studiului pentru acest depozit de gaze, prin institutele lor de specialitate. Domnia sa a subliniat că, în viitor, vor urma şi alte întâlniri ale reprezentanţilor Gazprom cu autorităţile române, fie la Moscova, fie la Bucureşti, urmând să fie elaborat un program în acest sens.

În cadrul vizitei întreprinse în Federaţia Rusă, în perioada 20-21 mai, ministrul Economiei, Adriean Videanu, a avut întâlniri cu ministrul rus al Energiei, Serghei Smatko, dar şi cu conducerea Gazprom.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb