MINISTRUL ENERGIEI ELECTRICE DIN VENEZUELA: "Am fost vizaţi din nou de războiul electricităţii"

L.A.
Internaţional / 8 martie 2019

Caracas, afectat de pana de electricitate (Sursă foto: Twitter)

Caracas, afectat de pana de electricitate (Sursă foto: Twitter)

Caracasul şi aproape întreaga Venezuelă au fost afectate de o uriaşă pană de curent, atribuită de către Guvernul preşedintelui Nicolas Maduro unei sabotări a principalei centrale venezuelene, relatează AFP.

După aproape opt ore de la începutul penei, luminile au început să se reaprindă în anumite clădiri din estul capitalei, a constatat AFP.

Curentul s-a întrerupt la Caracas ieri, la ora locală 16.50 (22.50, ora României), afectând toate cartierele capitalei şi servicii precum metroul şi semafoarele. Mii de persoane care plecau de la serviciu au fost nevoite să parcurgă kilometri pe jos înapoi acasă.

Pana a afectat şi activităţi pe Aeroportul Internaţional Simon Bolivar, potrivit unor mesaje postate pe reţele de socializare.

Liniile telefonice şi de Internet au fost de asemenea întrerupte brusc, dar şi alimentarea cu apă în imobile, asigurată de pompe electrice.

Întreruperile de curent electric sunt oboşnuite în Venezuela, care se confruntă cu o gravă criză economică, şi sunt cronice în vest. Însă ele sunt mai rare la Caracas, mai ales cele de această amploare.

În afară de clădirile alimentate cu generator, oraşul - considerat unul dintre cele mai periculoase din lume şi care este pustiu, adesea, după căderea nopţii - a intrat în beznă în întregime.

"Am fost vizaţi din nou de războiul electricităţii", a declarat Ministrul Energiei Electrice Motta Dominguez. "De această dată, ei au atacat centrala hidroelectrică Guri", principala centrală venezueleană, în sudul ţării, a declarat el.

Preşedintele Nicolas Maduro a acuzat Statele Unite, pe Twitter. "Războiul electricităţii anunţat şi condus de imperialismul american împotriva poporului nostru va fi zădărnicit. Nimeni şi nimic nu va putea învinge poporul lui Bolvar şi al lui Chavez. Patrioţi, uniţi-vă!", a scris Maduro.

Vicepreşedinta venezueleană Delcy Rodriguez a denunţat "un atac de mare anvergură", de care a acuzat "sectoare extremiste". Ea l-a catalogat drept "reporter al crimei" pe senatorul american Marco Rubio, foarte ostil Guvernului chavist.

Rodriguez a dat asigurări că alimentarea cu energie electrică a început să fie relaută în mai multe state din estul Venezuelei.

La rândul său, Juan Guaido, opozantul autoproclamat preşedinte interimar şi recunoscut de aproximativ 50 de ţări, a atribuit pana de curent neglijenţei Guvernului Maduro, pe care-l consideră un "uzurpator". "Haos, îngrijorare, indignare. Această pană arată ineficienţa uzurpatorului. Renaşterea circuitului electric şi a ţării trec prin sfârşitul uzurpării", a scris Guaido pe Twitter.

Compania naţională de electricitate Corpoelec, a declarat de asemenea, pe Twitter "Ei au sabotat centrala (hidroelectrică) Guri. Este un război al electricităţii purtat împotriva statului. Nu o permitem! Suntem pe cale să restabilim serviciul public", mai informează AFP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb