MINISTRUL ENERGIEI: "Este imposibilă listarea la bursă a Hidroelectrica în 2014"

V.B.
Companii #Energie / 22 martie 2014

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a declarat astăzi, la un post TV, că listarea la bursă a Hidroelectrica în acest an este imposibilă, în contextul în care compania a reintrat în insolvenţă.

"Din păcate, listarea Hidroelectrica anul acesta este imposibil de realizat. Hidroelectrica rămâne o companie foarte importantă pentru sistemul energetic românesc şi-mi voi aloca foarte mult timp pentru a scoate Hidroelectrica din situaţia actuală", a afirmat ministrul.

Pe 25 februarie, Hidroelectrica a reintrat în insolvenţă, după ce se mai aflase în această situaţie în perioada iunie 2012 - iunie 2013.

"Sigur, nu vreau ca cineva să aştepte de la mine minuni într-o zi, însă, cum am început cu Elcen (Electrocentrale Bucureşti - n.r.), tuturor celor care au adus Hidroelectrica aici, care au falimentat Termoelectrica, celor care au adus RAAN (Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare - n.r.) în această situaţie, celor care au îngropat Petrotrans, le-am declarat zero toleranţă", a precizat Nicolescu.

Domnia sa a menţionat ă, în cazul Electrocentrale Bucureşti, a descoperit că preţurile plătite la gaze de acest producător sunt peste nivelul pieţei.

"Când plăteşti preţuri peste medie ani de-a rândul, fără eforturi de negociere, este un semn care m-a pus pe gânduri. Se reflectă în factura populaţiei. De asemenea, fuziunea Elcen-Radet este parte a programului de guvernare şi există întârzieri. Nu voi ezita să luăm măsuri pentru a corecta asta", a mai spus Nicolescu.

Ministrul a adăugat că şi la Regia Autonomă de Activităţi Nucleare situaţia este gravă: "Au fost furturi, avem o producţie mai mare de apă grea decât este necesar".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Saraci PSD-isti ! Ce grijulii sunt cu avutul tarii ! De parca nu ar fi jupuit aceasta tara din '90 incoace !

    Nu stiu cata putere aveti DomnuleMinistru . La Hidro nu aveti loc de Nita , Borza si Vulpescu. Si dupa ce pleaka cu comisioanele de obiectiva incasate ce o sa mai aveti ?

    O Hidroelectrica de reparat. Verificati SUMELE DE REPARATII DACA DORITI , DAR PE GRUPURI , nu pe total ca va vot lua ochii. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4781
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2350
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8312
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7290

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb