MINISTRUL ENERGIEI:  "Remarc presiunea continuă a unor politicieni şi încercările de a controla Complexul Energetic Oltenia"

S.A.
Companii #Energie / 14 mai 2016

Victor Grigorescu (Sursa foto: energie.gov.ro)

Victor Grigorescu (Sursa foto: energie.gov.ro)

Unii lideri politici din Gorj încearcă să controleze Complexul Energetic Oltenia (CEO) şi exercită presiuni continue în acest sens, a scris, vineri, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, pe pagina sa de Facebook.

"Observ, citind presă locală, că unii lideri politici din teritoriu au şi găsit deja o persoană potrivită pentru preluarea conducerii Complexului Energetic Oltenia. Aceşti politicieni locali îşi închipuie, probabil, că, dacă aşa au funcţionat lucrurile până acum, o să le meargă în continuare cu presiuni şi intimidări. Dar aş fi curios dacă pot indica un articol de lege care le permite acest gen de interferenţă", a scris ministrul.

Acesta a precizat că, în urmă cu trei săptămâni, când Ministerul Energiei a criticat conducerea CEO, unii lideri din Gorj "nu ştiau cum să se mai îngrămădească să îi ia apărarea, deşi discuţiile aveau legătură cu lipsa unor rapoarte şi evaluări tehnice".

"Remarc presiunea continuă şi încercările de a controla Complexul Energetic Oltenia. Nu au nicio şansă, dar continuă să construiască piste false şi tensiuni pentru un eventual capital politic", a postat Victor Grigorescu.

Potrivit acestuia, de situaţia proastă a mineritului românesc se fac vinovaţi într-o măsură enormă factorii locali care au crezut că aceste complexuri energetice le aparţin.

"Au făcut ani de zile presiuni, au făcut jocuri politice, au creat false probleme sociale ca să poată acţiona după bunul plac. Aceste companii trebuie depolitizate complet pentru a le salva. Putem face zeci de eficientizări în aceste companii, dar, dacă nu înlăturăm factorul nociv, nu vom reuşi să le facem funcţionale. Aş vrea să fie clar: avem toleranţă zero în ceea ce priveşte corupţia. Nu avem nicio ezitare în a-i înlătura din funcţii de conducere pe cei care se fac vinovaţi de acte de corupţie. Singura noastră datorie e să facem lucrurile corect, eficient şi, mai ales, legal", a mai scris ministrul vineri.

Directorul interimar al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciobotărică, a fost reţinut miercuri seară de poliţiştii gorjeni pentru abuz în serviciu, el fiind acuzat că a acordat suma de 120.000 lei unui membru al directoratului companiei ca să demisioneze. El a fost eliberat joi, după ce mandatul de reţinere pentru 24 de ore a expirat, relatează Agerpres.

Laurenţiu Ciobotărică a fost acuzat că, în luna ianuarie a acestui an, a acordat, prin hotărâre de directorat, suma de 120.000 lei lui Aurel Medinţu, la acel moment director al Diviziei Energie din cadrul companiei, pentru a încheia cu acordul părţilor mandatul său de conducere. Anchetatorii susţin că Medinţu nu ar fi avut dreptul să încaseze respectivii bani, administraţia CEO luând această hotărâre în baza unui plan conform căruia salariaţii companiei au dreptul să plece la cerere cu şase salarii compensatorii.

"La data de 11 mai, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Gorj, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, au reţinut pentru 24 de ore un bărbat de 41 de ani, din judeţul Dâmboviţa, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Din cercetări a rezultat faptul că suspectul, în cursul anului 2015, cu ştiinţă şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu în sensul că ar fi aprobat şi ar fi acordat o compensaţie financiară unui membru al directoratului pentru încetarea contractului de mandat", se arată într-un comunicat de presă al IPJ Gorj.

La audieri a fost adus şi şeful Direcţiei Juridice din cadrul CEO, Dorina Jianu, cea care a permis alocarea sumei de 120.000 de lei fostului director al Diviziei Energie, aceasta părăsind sediul IPJ Gorj fără a da declaraţii.

Dosarul instrumentat de procurorii Parchetului Târgu-Jiu a fost declinat, joi, către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Craiova.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb