Muncitorii din Calais au blocat accesul în Eurotunel

Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 22 iulie 2015

Muncitorii din Calais ai companiei maritime în dificultate MyFerryLink au blocat, marţi, accesul în Eurotunelul de sub Canalul Mânecii, după ce au dat foc la grămezi de cauciucuri, în semn de protest, scrie The Telegraph.

Potrivit publicaţiei, breteaua de acces în tunel dinspre partea franceză a fost complet blocată de o grămadă de cauciucuri arse, care degajă o coloană groasă de fum negru, provocând mari ambuteiaje.

Compania care gestionează Eurotunnel a transmis, ulterior, că protestatarii au părăsit autostrada, însă autorităţile încearcă să remedieze daunele cauzate de incendiile de pe partea carosabilă. Eurotunnel a recomandat pasagerilor care voiau să traverseze tunelul să îşi reprogrameze călătoriile.

AFP scrie că lucrătorii protestează împotriva refuzului Eurotunnel, proprietarul navelor MyFerryLink, de a onora creanţe de 6,2 milioane de euro, ceea ce face imposibilă plata salariilor în iulie.

Cu prilejul acţiunilor precedente de la tunel, mulţi imigranţi au profitat de confuzie pentru a încerca să traverseze, mai spune sursa citată. În jur de 3.000 de imigranţi se află în regiunea Calais (nord-vestul Franţei), de unde speră să ajungă în Marea Britanie.

De la începutul lui iulie, marinarii şi-au înmulţit acţiunile de protest, blocând portul Calais şi mii de camioane, paralizând traficul navetelor Eurotunnel, precum şi trenuri ale Eurostar.

Întregul scandal a pornit de la anunţul Groupe Eurotunnel SE, societatea franco-britanică responsabilă de tunelul de la Canalul Mânecii, de a renunţa la colaborarea cu MyFerryLink şi la decizia de a-şi vinde feriboturile către compania DFDS. Operatorul danez DFDS şi-a propus să păstreze doar 202 din cei 600 de angajaţi actuali ai MyFerryLink, de unde şi blocajele din portul Calais şi protestele aferente.

În schimb, protestatarii au decis în cadrul unei adunări generale să "elibereze portul" pentru navele companiei rivale DFDS, care şi-au putut relua traficul normal după blocarea parţială a portului, luni, a spus Landy.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb