Nereguli privind achiziţiile de la Turceni, Rovinari şi SNLO, în atenţia DNA

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 28 mai 2007

Complexurile energetice Turceni şi Rovinari şi SNLO au încheiat contracte prin negociere cu o singură sursă sau prin selecţie de oferte şi au fost închiriate utilaje de transport de la rudele unor directori ai bazelor de producţie, potrivit anchetei DCG ale cărei concluzii au fost înaintate DNA.

Şeful Departamentului de Control al Guvernului (DCG), Emanoil Neguţ, a declarat pentru NewsIn că, în urma anchetei, au fost constatate nereguli în ceea ce priveşte procedura de achiziţie publică, reuspectiv contractele au fost încheiate prin negociere cu o singură sursă sau prin selecţie de oferte, dar nu şi prin licitaţie publică. "Valorile sunt foarte mari la o singură achiziţie", a declarat Neguţ.

Mai mult, la expirarea perioadei de contractare, în loc să aibă loc o nouă procedură de selecţie, au fost încheiate acte adiţionale cu aceeaşi societate. Şeful DCG a dat exemplul unuia dintre contractori care, deşi a îndeplinit doar 37% din valoarea livrărilor, a beneficiat de un nou contract.

Neguţ a mai spus că au fost încheiate contracte de închiriere pentru mijloace de transport cu rude ale directorilor din cadrul bazelor de producţie. "În ceea ce priveşte închirirea buldozerelor nu am putut identifica proprietarii pentru că acestea nu au numere de înmatriculare, ci doar serii de inventar", a mai spus Neguţ.

Şeful DCG a declarat că a transmis rapoartele la DNA, pentru a se indentifica faptele de natură penală, la Ministerul Economiei şi Finanţelor, pentru a se verifica dacă au fost prejudiciate societăţile şi la Garda Financiară, pentru a fi verificaţi furnizorii cu care au fost încheiate contractele.

Controalele la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia şi la complexurile energetice Turceni şi Rovinari au început la sfârşitul anului trecut, când la conducerea Autorităţii de Control a Guvernului (acum Departamentul de Control al Guvernului) se afla actualul ministru de interne, Cristian David. "Miza este foarte mare în exploatare, unde există nişte combinaţii tradiţionale", preciza la acea vreme David. Verificările au început după ce fosta Autoritate de Control a primit mai multe sesizări referitoare la nereguli în administrarea societăţilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb