"Network One Distribution" - noul brand "Asesoft Distribution"

MIHAELA DALAR STANCA
Ziarul BURSA #Companii #IT / 16 decembrie 2011

Răzvan Ziemba, Director General "NOD".

Răzvan Ziemba, Director General "NOD".

Afacerile companiei au crescut la 180 milioane de euro

"Network One Distribution (NOD)", noua identitate de brand a companiei "Asesoft Distribution", a prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, planurile de extindere pe mai multe pieţe din Europa Centrală şi de Est până în 2014.

"Planul Regional de Dezvoltare" întocmit de "NOD" urmăreşte poziţionarea companiei ca jucător important pe plan regional. "Cine nu face asta, nu rezistă", a spus Iulian Stanciu, Preşedintele Board-ului "Network One Distribution". Domnia sa a adăugat: "Piaţa românească de distribuţie electro-IT are o limită de dezvoltare şi pentru a deveni relevanţi în faţa producătorilor mari, pentru a avea putere de negociere în discuţiile cu aceştia, trebuie să devenim un jucător regional, să facem volume mari".

Acest proiect are ca ţări ţintă Bulgaria, Croaţia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Serbia şi Ungaria, a căror valoare cumulată se ridică la 3 miliarde de euro. Compania a început deja activitatea pe piaţa din Moldova în acest an. Veniturile "Asesoft Distribution (NOD)" din afara ţării noastre se ridică la aproximativ 14 milioane de euro.

Afacerile "Asesoft Distribution (NOD)" vor atinge 180 milioane de euro în acest an, în urcare cu 24% faţă de 2010, peste estimările iniţiale, a mai declarat Iulian Stanciu. "Rezultatul din 2011, de 180 de milioane euro, şi rata de creştere de 24%, cu mult pes-te nivelul prognozat, dar şi semnificativ peste rata estimată de creştere cu 10% a pieţei de profil, întăreşte poziţia noastră de lider al pieţei de distribuţie electro-IT din România", a precizat Răzvan Ziemba, Director General "NOD".

În acest an, compania a colaborat cu peste 150 de clienţi noi, a încheiat parteneriate cu noi furnizori ca Allied Telesys, HP ESSN, Maxell, Sapphire, Schneider Electric, Techus, Verbatim şi Xerox.

În paralel cu extinderea gamei de produse, compania a înregistrat o reducere cu 0,8 puncte procentuale a costurilor operaţionale şi a investit 1,5 milioane de euro în optimizarea logistică.

Pentru 2012, conducerea companiei a estimat că se aşteaptă la o creştere a afacerilor cu 11%, la 200 milioane de euro.

Network One Distribution are o cotă de 20,5% pe o piaţă electro-IT estimată la 880 milioane de euro, potrivit datelor companiei. Principalii concurenţi RHS Company şi Scop Computers, alături de Omnilogic.

Iulian Stanciu a mai spus că profitul operaţional al "NOD" va atinge 6 milioane de euro în acest an, nivel similar celui din 2010.

Reprezentanţii companiei au mai multe proiecte pentru primul trimestru al anului 2012, cel mai important fiind finalizarea investiţiei de 500.000 euro în modernizarea centrului de logistică. O investiţie de aceeaşi valoare se va aloca şi pentru un program de "know-how" dedicat clienţilor.

Network One Distribution este lider pe piaţa din ţara noastră de distribuţie a produselor electro-IT, constituită integral din capital românesc cu un număr de peste 1500 revânzători activi şi este furnizor important al reţelelor de retail locale (Flanco, Domo, Carrefour, Romtelecom, Vodafone etc.).

În contextul evoluţiei pieţei de produse IT din România, care este aşteptată să depăşească în 2013 valoarea înregistrată în 2008, Asesoft Distribution va continua şi dezvoltarea pe segmentele de produse electronice, electrocasnice şi birotică, introduse în ofertă în ultimii trei ani. Cu 180 de angajaţi, compania este controlată, în mod egal, de Iulian Stanciu şi Sebastian Ghiţă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb