Nokia a ales Bulgaria centrul operaţiunilor sale din Balcani

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 15 octombrie 2009

Grupul finlandez Nokia, cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, va supraveghea dintr-un centrul regional din Bulgaria operaţiunile sale din zona Balcanilor, a anunţat miercuri Greig Williams, ales recent şeful divizieie Nokia Alps South East Europe, informează Novinite.

"Este o oportunitate deosebită pentru Bulgaria", a apreciat Greig Williams. El a estimat că până în 2010, în Bulgaria şi în întreaga lume, numărul celor care utilizează Internetul cu ajutorul telefoniei mobile va fi mai mare decât al celor care utilizează Internetul folosind computerele până în 2010. "Aceasta va deschide o întreagă piaţă nouă pentru noi", a adăugat oficialul Nokia.

În perioada aprilie-iunie 2009, Nokia a înregistrat un profit net de 380 milioane de euro, în scădere cu 66 de procente faţă de 1,1 miliarde euro în perioada similară a anului trecut. Cifra de afaceri a scăzut şi ea cu 25 de procente până la 9,91 miliarde euro.

Nokia a livrat 103,2 milioane telefoane mobile în trimestrul al doilea, în scădere cu 15 procente, în timp ce preţul mediu de comercializare a telefoanelor Nokia a scăzut la 62 de euro de la 74 de euro anul trecut.

Compania finlandeză şi-a revizuit estimările referitoare la cota sa de piaţă în acest an, apreciind că în 2009 cota sa de piaţă va fi aproximativ la fel cu cea înregistrată în 2008. Aceasta în condiţiile în care anterior, Nokia intenţiona să-şi majoreze cota de piaţă în acest an. Pe ansamblu, Nokia prognozează că în acest an piaţa mondială a telefoniei mobile se va contracta cu 10 procente.

În România, Nokia a investit 60 de milioane de euro în localitatea Jucu din judeţul Cluj într-o fabrică inaugurată pe 24 septembrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb