NVIDIA desemnează primul centru de excelenţă CUDA

M.M.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 3 iulie 2008

Corporaţia NVIDIA (Nasdaq: NVDA), liderul mondial în tehnologiile de procesare vizuală şi Universitatea din Urbana-Champaign, Illinois (UIUC) anunţă că universitatea UIUC a fost recunoscută ca prim centru de excelenţă din lume.

"Programul Centrul de excelenţă CUDA premiază instituţiile de învăţământ care înţeleg conceptul procesării paralele ca pe viitor al tehnologiei informaţiei", a afirmat Dr. David Kirk, director de cercetare, NVIDIA. "Instituţiile de învăţământ ce primesc această acreditare integrează mediul de programare CUDA în programa lor şcolară pentru a-şi ajuta studenţii să valorifice capabilităţile noilor arhitecturi de procesare paralelă. Fiind una dintre instituţiile de vârf în acest domeniu din ţară, personal sunt încântat să desemnez UIUC ca fiind primul nostru centru de excelenţă CUDA."

Grupul de Biofizică Pură şi Aplicată UIUC a fost unul dintre primele grupuri de cercetare ce s-a folosit de arhitectura paralelă a unităţii de procesare vizuală pentru a-şi accelera cercetările în domeniul biofizicii aplicate. Ei au reuşit să accelereze NAMD / VMD - aplicaţii paralele specializate în simularea / vizualizarea grafică a dinamicii moleculare, ce analizează sisteme biomoleculare complexe. Pe lângă această recunoaştere, NVIDIA a donat 500.000 USD universităţii UIUC pentru dezvoltarea proiectelor de calcul paralel şi continuarea programelor de cercetare, în speranţa că această donaţie va ajuta grupul şi întreaga universitate să-şi continue activitatea şi să scurteze calea către descoperiri importante.

"Suntem încântaţi de parteneriatul cu NVIDIA şi anticipăm că împreună vom obţine realizări majore în biomedicină, ce vor conduce la o mai bună înţelegere a bolilor şi implicit la descoperirea unor remedii mai eficiente," a afirmat Klaus Schulten, profesor de fizică şi şeful grupului de Biofizică Pură şi Aplicată din Illinois.

"Această contribuţie generoasă va fi stimulativă pentru tânăra şi remarcabila echipă de programatori din Illinois. De asemenea, va ajuta la creşterea lor şi-i va echipa cu instrumentele necesare pentru a avansa în domeniul tehnologiei informatice în următorii ani."

Universităţile care doresc să devină centre de excelenţă CUDA trebuie să predea CUDA şi să folosească tehnologia CUDA în cercetările lor, de obicei în laboratoarele proprii. În schimb, NVIDIA va oferi suport acestor şcoli prin intermediul unor finanţări şi donaţii de echipament, incluzând contruirea şi configurarea unui cluster din unităţi de procesare vizuală. Numirea UIUC vine după donarea în 2007 a 32 de sisteme QuadroPlex, ce conţineau 64 de unităţi de procesoare vizuală (GPU) ce formau un cluster cu 16 noduri pe tehnologia CUDA. Clusterul, având o valoare de 800.000 USD, este administrat de NCSA.

Tehnologia NVIDIA CUDA este un kit de dezvoltare software (SDK) bazat pe un compilator C şi este folosit la dezvoltarea aplicaţiilor de procesare de calcule rulate pe unităţile de procesare vizuală (GPU-uri).

NVIDIA (Nasdaq: NVDA) este liderul mondial în tehnologia de procesare vizuală şi compania care a inventat unitatea de procesare grafică (GPU), un procesor foarte performant care generează o grafică uimitoare pentru staţiile de lucru, computerele personale, consolele de jocuri şi dispozitivele mobile. NVIDIA deserveşte atât industria de divertisment şi segmentul utilizatorilor individuali prin produsele sale GeForce, cât şi segmentul profesional, de design şi vizualizare prin produsele sale Quadro şi domeniul foarte performant de procesare cu ajutorul produselor sale Tesla. NVIDIA are sediul în Santa Clara, California şi are birouri în Asia, Europa şi America. Conferinţa NVISION 08 va avea loc între 25-27 August, 2008 în San Jose, California..

Laboratorul CSL din Universitatea din Illinois este unul dintre primele laboratoare de cercetare multidisciplinare din ţară, ce se focusează pe tehnologia informaţională, la răscrucea dintre calcule, control şi comunicaţii. Creat de către NASA acum aproape 60 de ani, CSL continuă să transforme societatea dezvoltând noi tehnologii în diferite segmente cum ar fi industria apărării, medicină, mediul înconjurător, robotică, aeronautică şi diferite soluţii pentru oamenii cu diferite handicapuri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb