O firmă chineză vrea să cumpere activele, stocurile de vin şi mărcile Vinarte

Ziarul BURSA #Frăţia Vinului / 24 aprilie 2014

Firma Red Gate din China vrea să cumpere cu 3,6 milioane de euro activele Vinarte, firmă aflată în insolvenţă, dar şi stocurile de vin şi mărcile aferente, scoase la vânzare pentru 3,5 milioane de euro, potrivit unui raport al RVA Insolvency, lichidatorul judiciar al producătorului de vin, citat de Mediafax. Creditorii Vinarte se vor întâlni vineri, când se va supune spre aprobare vânzarea activului de la Zoreşti, judeţul Buzău, unde Vinarte deţine un total de 94 de hectare.

Lichidatorul a reevaluat stocurile de vin aflate în patrimoniul companiei şi mărcile aferente centrului de vinificaţie de la Zoreşti.

Astfel, terenul, construcţiile şi echipamentele sunt evaluate la 1,08 milioane de euro, stocurile de vin la 1,6 milioane de euro, iar valoarea mărcilor care vor fi vândute este cuprinsă între 180.000 de euro şi 770.000 de euro.

Lichidatorul propune vânzarea în bloc a acestora, prin negociere directă cu un cumpărător identificat, preţul minim de pornire fiind de 3,5 milioane de euro. RVA a anunţat că a primit o ofertă de la firma chineză Red Gate, care are subsidiară în România societatea Chateau de Rouge. Chinezii vor să cumpere activul de la Zoreşti, împreună cu stocurile de vin şi mărcile aferente, pentru 3,63 milioane de euro.

Potrivit RVA, pereţul oferit de firma din China acoperă achitarea datoriilor Vinarte.

Producătorul de vinuri Vinarte din Capitală a cerut în toamna anului 2010 insolvenţa, în încercarea de a opri creşterea penalităţilor la o datorie pe care o avea către stat.

Vinarte exploatează circa 400 de hectare de teren pe trei domenii viticole - Mehedinţi, Dealu Mare (Zoreşti) şi Sâmbureşti.

Cu afaceri de 11,5 milioane de lei în 2012, firma avea, potrivit Ministerului Finanţelor, datorii de 17 milioane de lei (3,8 milioane de euro). Firma este deţinută de mai mulţi oameni de afaceri italieni şi francezi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb