O nouă licitaţie pentru Net City - în cel mult două săptămâni

Tarciziu Tancău
Ziarul BURSA #Companii #IT / 28 februarie 2007

Alexandru Radu

Alexandru Radu

În următoarele două săptămâni va avea loc o nouă licitaţie pentru proiectul Net City, ne-a declarat Alexandru Radu, directorul executiv al Direcţiei de coordonare, reglementare şi Infrastructură din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB). După publicarea ofertei, va urma o perioadă în care PMB va primi propunerile firmelor interesate. Proiectul depinde de avizarea bugetului Primăriei Municipiului Bucureşti.

NetCity este un proiect care presupune construirea, în Municipiul Bucureşti, a unei infrastructuri subterane de telecomunicaţii şi apoi închirierea ei către operatorii de cablu.

Scopul acestui proiect este desfiinţarea reţelei haotice de cabluri aeriene din capitală. Reţeaua subterană va permite instalarea unor dispozitive de control al traficului rutier, implementarea unui sistem de alarmare a populaţiei şi o conexiune unitară între Primăria Capitalei şi cele de sector şi companiile subordonate.

Proiectul Net City nu va suferi modificări substanţiale. Alexandru Radu ne-a declarat că există o nouă bază legislativă pentru acesta, care nu mai permite realizarea de parteneriat public-privat şi de aceea Net City va fi considerat un proiect de concesionare. În ceea ce priveşte caietul de sarcini, domnul Radu ne-a spus că acesta va fi modificat pentru ca prevederile să fie mai clare şi astfel să mărească gradul de transparenţă. Domnia sa a precizat că se va simplifica şi procedura de licitaţie. Astfel, dacă înainte erau patru trepte de licitaţie, Alexandru Radu spune că de data aceasta va fi organizată doar o singură treaptă de licitaţie.

Lucrările la Net City ar fi trebuit să înceapă în această lună, însă ofertele primite la prima licitaţie nu au fost corespunzătoare.

Amintim că o primă serie de oferte pentru Net City a fost depusă în luna decembrie a anului trecut, de două consorţii de firme: unul compus din "Luxten", "Ericsson", "Alcatel" şi "Neotel", iar celălalt din "Aro Construct", "Omnilogic" şi "Siemens". Dar, în urma analizării ofertelor, s-a ajuns la concluzia că acestea nu au respectat cerinţele minimale impuse în documentaţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb