ONRC va oferi servicii on-line pentru afacerişti, de 52 milioane lei

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #IT / 16 iunie 2010

ONRC va oferi servicii on-line pentru afacerişti, de 52 milioane lei

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii In-formaţionale (MCSI), prin Organismul In-termediar pentru Promovarea Societăţii Informaţionale (OIPSI), finanţează, prin fonduri structurale, implementarea proiectului Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), denumit "Servicii on-line (de e-guvernare) oferite de ONRC pentru comunitatea de afaceri prin intermediul unui portal dedicat".

Contractul de finanţare aferent a fost încheiat anul trecut, la sfârşitul lunii iulie. Proiectul are o valoare totală eligibilă de 51,9 milioane de lei, din care finanţarea nerambursabilă se ridică la 21,5 milioane de lei. Prin acest program se are în vedere accesul cetăţenilor, al mediului de afaceri şi al administraţiei publice la 34 de servicii publice on-line, prin intermediul unui portal dedicat, dintre care 24 de astfel de servicii vor fi nou create în cadrul proiectului. De asemenea, printre altele, programul mai urmăreşte implementarea unui serviciu de plăţi on-line (e-payment) pentru gestionarea completă a serviciilor electronice comerciale oferite de ONRC, asigurându-se cel mai înalt nivel de sofisticare al noului sistem informatic, precum şi crearea unei infrastructuri IT&C moderne, care să deservească în mod optim derularea activităţilor specifice ONRC, vizându-se dotarea cu infrastructură IT&C modernă a celor 43 de zone în care ONRC oferă servicii publice.

Portalul de servicii on-line va avea în vedere şi posibilitatea interoperabilităţii cu sistemul juridic, urmând să comunice în viitor datele referitoare la firmele care sunt în procedură de faliment, înregistrate în instanţe. Astfel, se estimează un ritm anual de creştere de 5% a numărului de utilizatori în perioada ulterioară implementării proiectului, atingându-se un procent de 25% în al cincilea an de funcţionare, potrivit ONRC.

Proiectul este prevăzut să fie implementat în 24 de luni de la data semnării contractului de finanţare, în prezent acesta aflându-se într-un stadiu avansat de implementare. ONRC, în calitate de beneficiar al finanţării, se află în faza de execuţie a contractelor de achiziţie publică încheiate pentru realizarea activităţilor specifice proiectului. După implementare, cele 34 de servicii on-line vor fi integrate în platforma e-România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb