Operatorii telecom vor introduce în contracte indicatori de calitate pentru Internet

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 16 noiembrie 2011

Operatorii telecom trebuie să includă în contractele încheiate cu utilizatorii finali, până la 20 ianuarie 2012, un set de indicatori de calitate pentru serviciul de acces la Internet, a declarat, ieri, Cătălin Marinescu, preşedintele autorităţii de reglementare din domeniu - ANCOM, citat de Mediafax.

"De asemenea, până la întâi ianuarie 2012, furnizorii au obligaţia să publice pe propria pagină web o procedură privind măsurarea parametrilor de calitate. În ultimul trimestru al anului 2012, ANCOM va implementa proiectul < Aplicaţie online de măsurare a parametrilor tehnici de calitate a serviciilor de acces la internet >. Pentru a verifica respectarea acestor obligaţii, ANCOM va des-făşura o amplă campanie de monitorizare în trimestrele II şi III ale anului viitor", a spus Cătălin Marinescu.

Domnia sa adăugat că, în a doua jumătate a anului 2012, ANCOM îşi propune să definească o serie de parametri de calitate privind retransmisia serviciilor de programe TV, aplicabili în relaţia cu utilizatorii finali, şi să monitorizeze îndeplinirea de către furnizori a obligaţiei de a-şi informa corect utilizatorii cu privire la serviciile de comunicaţii pe care le furnizează.

Un punct important al planului de acţiuni al ANCOM pentru 2012 este proiectul de lege privind infrastructura reţelelor de comunicaţii, aflat în prezent la Comisia Juridică din Camera Deputaţilor pentru avizare şi, care, potrivit ministrului Comunicaţiilor Valerian Vreme, va fi adoptat în cel mult două luni.

"Proiectul de lege stabileşte în sarcina ANCOM o serie de atribuţii, precum inventarierea reţelelor şi infrastructurii asociate, crearea şi punerea la dispoziţia publicului pe pagina de Internet a unei baze de date care să mapeze elementele de infrastructură de pe teritoriul Româ-niei şi să includă condiţiile de acces pe proprietatea publică. În plus, instituţia trebuie să elaboreze un contract-standard de acces pe proprietatea privată, să controleze şi să monitorizeze obligaţiile ce revin instituţiilor publice prin prisma noilor prevederi legale", a mai spus şeful ANCOM.

Un proiect pilot privind inventarierea reţelelor şi infrastructurii asociate va fi lansat în judeţul Braşov.

Referitor la evoluţia pieţei serviciilor de retrans-misie a programelor TV, domnul Marinescu a spus că, în primele şase luni, datele preliminare arată o stagnare, atât în privinţa numărului total de abonaţi, cât şi ca penetrare.

În 2012 va fi semnat contractul de finanţare din fonduri europene a reţelei de acces în bandă largă la Internet în zonele neacoperite de operatori, în valoare de 84 milioane de euro, pe o perioadă de 24 de luni.

Alocarea de către Uniunea Europeană a celor 84 milioane de euro a fost obţinută de România în urma adoptării, în 2009, a Strategiei naţionale de broadband, care urmăreşte ca toată populaţia ţării să aibă acces la servicii de internet în bandă largă până în 2013.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb