Operatorul poştal bpost vrea acţiuni la Poşta Română

Ziarul BURSA #Companii / 23 septembrie 2011

Operatorul poştal bpost vrea acţiuni la Poşta Română

Compania naţională de poştă din Belgia, bpost, vrea să devină acţionar minoritar la Poşta Română, iar operatorul feroviar SNCB este interesat, de asemenea, de investiţii pe piaţa românească, subiectele fiind discutate, ieri, la Bucureşti, de premierii celor două ţări. "Compania feroviară belgiană (SNCB, n.r.) este interesată să investească aici, iar poşta belgiană doreşte de asemenea să contribuie la capitalul Poştei Române", a declarat premierul belgian, Yves Leterme, după o întâlnire cu omologul său român, Emil Boc.

Leterme s-a declarat mulţumit de "atitudinea pozitivă" a premierului şi Guvernului României în acest sens.

Surse oficiale participante la discuţie au declarat că bpost vrea să preia un pachet minoritar de acţiuni la Poşta Română, potrivit Mediafax.

De altfel, ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a declarat în luna august că instituţia pe care o conduce discută cu reprezentanţii operatorilor poştali naţionali din Belgia, Austria şi Germania pentru intrarea în acţionariatul Poştei Române, proces care va avea ca efect implicarea în managementul operaţional şi capitalizarea companiei.

"Poşta Română este un business foarte bun, dar în prezent se mişcă greu, unul dintre motive fiind şi lipsa fondurilor necesare inves-tiţiilor. Una din variantele analizate ia în calcul intrarea în acţionariatul Poştei Române a unui investitor strategic, care va capitaliza compania şi se va implica şi în management", a spus Vreme la acea dată.

Statul nu va ceda controlul asupra Poştei, urmând să deţină pachetul majoritar de acţiuni din capitalul social în eventualitatea atragerii unui investitor.

Compania belgiană de poştă bpost asigură servicii de poştă, curierat, direct marketing, banking, asigurări şi servicii electronice.

bpost are peste 33.000 de angajaţi şi procesează anual peste 3,9 miliarde de articole poştale anual.

În primul semestru al anului, bpost a avut o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de euro, în uşoară creştere faţă de 1,17 miliarde de euro în primele şase luni ale anului trecut. În intervalul res-pectiv, profitul a stagnat, la 141 miloane de euro.

Cu afaceri de 1,4 miliarde de lei anul trecut, Compania Naţională Poşta Română este controlată de Ministerul Comunicaţiilor - 75% şi Fondul Proprietatea - 25%. Compania dispune de o reţea teritorială de aproximativ 7.100 de oficii poştale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb